V souvislosti se směrnicí 2009/136/EU vám sdělujeme, že tyto internetové stránky používá vlastní cookies a cookies třetích stran, aby fungovala efektivně navigace a bylo možné bezproblémově využívat funkcionality.
Uprostřed Dolomit, v údolí Gadertal v nadmořské výšce 1.400 metrů, vyrábí rodina Valentin s láskou a zaujetím tradičním způsobem sýry a jogurty v různých variacích. Sýrárna na statku a malá prodejna tu fungují od roku 2006. Správné zacházení se zvířaty a sytě zelené louky a pastviny garantují trvale vysokou kvalitu výrobků.
Sýry mléčné produkty - Různé výrobky z bílého zlata
Čerstvý horský vzduch, šťavnatá tráva a aromatické byliny z jihotyrolských luk mají jeden pozitivní vedlejší účinek: krávy díky nim dávají mléko jedinečné kvality, které se zpracovává na nejrůznější chutné mléčné výrobky. Pod odborným dohledem se toto bílé zlato mění na máslo, přírodní jogurt a tvaroh, ale také na sýry - čerstvé, měkké i plátkové. Jsou zárukou gurmetských zážitků a zároveň mají blahodárný vliv na výkonnost lidského organismu. Pod značkou „Roter Hahn“ dochází podle tradičních receptur ke zpracování nejen kravského, ale také kozího a ovčího mléka. Používají se výhradně přírodní sýrové kultury.
Najdete nás takto
'Z Brunecku jeďte do údolí Gadertal směrem na Corvaru. Asi 0,5 km před obcí Badia odbočte doprava a podle značení dojedete ke statku.Nákres příjezdu pro vás na cestu
Aktivity v okolí
Via Ferrata Brigata Alpina Tridentina in the Sella Group