V souvislosti se směrnicí 2009/136/EU vám sdělujeme, že tyto internetové stránky používá vlastní cookies a cookies třetích stran, aby fungovala efektivně navigace a bylo možné bezproblémově využívat funkcionality.
Rodina Giovanett pěstuje na statku Römerhof starou odrůdu kukuřice, kterou v jihotyrolské nížině znali ještě před 50 lety pod názvem "Tirggplent". Odrůdově typická oranžově červená zrna se melou tradičními postupy v mlýně přímo na statku na tři různé bezlepkové druhy mouky.
Chléb, nudle, obilí - Ve vzduchu voní čerstvý chléb
Pěstování obilí a prastará tradice pečení chleba zažívá novou éru: Bez chemických přísad, pečlivě ručně připravovaný a pečený v peci, kterou vyhřívá dříví: Z mouky ze statku vznikají křupavé chlebové speciality s neodolatelnou vůní. Obilí s pečetí kvality „Roter Hahn“ pochází přímo ze statku, kde dochází k jeho mletí a dalšímu zpracování. Chléb ze statku se známkou kvality dostává svou výbornou chuť díky své jednoduchosti: Používá se mouka z vlastních polí, voda, sůl a ruční zpracování probíhá tak, aby zrno neztratilo své nejlepší chuťové látky. Nelze opomenout ani to, že se peče v peci vyhřáté dřívím, které chlebu propůjčuje jeho správnou chuť.
Najdete nás takto
Ze sjezdu Neumarkt jeďte směrem na Tramin. Na křižovatce s Jihotyrolskou vinnou stezkou (Südtiroler Weinstraße) pokračujte nahoru do ulice Zallingerstraße a poté doleva do A.-Hofer-Straße. Statek se nachází naproti sídlu Romani (sledujte značení).
Nákres příjezdu pro vás na cestu