V souvislosti se směrnicí 2009/136/EU vám sdělujeme, že tyto internetové stránky používá vlastní cookies a cookies třetích stran, aby fungovala efektivně navigace a bylo možné bezproblémově využívat funkcionality.

Ze statku rovnou na stůl

Ještě teplý chleba, domácí marmelády, křupavý špek, čerstvě nakladená vejce: požitky jsou u statků Roter Hahn na prvním místě.
více informací

Dobroty na statku

Snídaně pro požitkáře

Když chcete ráno nabrat pořádnou dávku energie, je nejlepší volbou vydatná selská snídaně. Už od brzkého rána si mohou hosté dopřávat zdravé produkty ze statku, jakými jsou čerstvé mléko, med, chléb a domácí koláče i marmelády, které v sobě přechovávají vůně léta. Zároveň můžete ochutnat speciality selské kuchyně, které s láskou a péčí připravuje místní selka: Kde jinde než na statku můžete například vyzkoušet plněné taštičky Niggilan?

Na mnoha statcích si na vydatné selské snídani pochutnáte v útulných starých světnicích obložených dřevem či v létě přímo na zahradě. Anebo si objednáte košík s jídlem, který selka s radostí ráno postaví před dveře vašeho apartmánu. Ve snídaňovém košíku naleznete produkty ze statku, kupříkladu chléb, sladké pečivo, šťávy a domácí zavařeniny. Nejdůležitější jídlo dne si tak mladí i starší návštěvníci užijí klidně i v pyžamu.

Snídaně v rytmu ročních období

Snídaně na statku je provázaná s ročním obdobím. Na co se už nyní můžete těšit?

Na jaře vyzkoušíte čerstvý chléb s máslem a řeřichou zahradní nebo s klíčky.

V létě hraje prim ovoce a zelenina přímo ze zahrádky či ze sadu. Plody ze statku, jako jsou třešně, meruňky, broskve, nektarinky a lesní ovoce se výborně hodí k přípravě skvělého ovocného salátu nebo k přimíchání do jogurtu. Mrkev, celer nebo okurku nakrájené na tyčinky si můžete užívat spolu s domácím tvarohem.

Na podzim si mohou hosté užívat zásoby čerstvých jablek a zeleniny, jichž jsou plné spíže (nejen jablka, hrozny, kdoule, hrušky, ale i další...), ze kterých se připravují dýňové marmelády, kdoulové džemy nebo švestková povidla.

V zimě je pak na řadě ochutnávání kompotů a sušeného ovoce, popíjet k tomu můžete přírodně zakalenou jablečnou šťávu nebo horký bylinkový čaj z bylinek přímo ze statku. V této části roku se selky pouštějí do přípravy vyhlášených snídaňových lahůdek, ke kterým používají například švestkovou nebo jablečnou marmeládu se skořicí či vanilkou.

Přijeďte k nám a ochutnejte selský svět Jižního Tyrolska a jeho zdravé produkty.

> Pokoje se snídaní
> Apartmány se snídaní
Když chcete ráno nabrat pořádnou dávku energie, je nejlepší volbou vydatná selská snídaně. Už od brzkého rána si mohou hosté dopřávat zdravé produkty ze statku, jakými jsou čerstvé mléko, med, chléb a domácí koláče i marmelády, které v sobě přechovávají vůně léta. Zároveň můžete ochutnat speciality selské kuchyně, které s láskou a péčí připravuje místní selka: Kde jinde než na statku můžete například vyzkoušet plněné taštičky Niggilan?

Na mnoha statcích si na vydatné selské snídani pochutnáte v útulných starých světnicích obložených dřevem či v létě přímo na zahradě. Anebo si objednáte košík s jídlem, který selka s radostí ráno postaví před dveře vašeho apartmánu. Ve snídaňovém košíku naleznete produkty ze statku, kupříkladu chléb, sladké pečivo, šťávy a domácí zavařeniny. Nejdůležitější jídlo dne si tak mladí i starší návštěvníci užijí klidně i v pyžamu.

Snídaně v rytmu ročních období

Snídaně na statku je provázaná s ročním obdobím. Na co se už nyní můžete těšit?

Na jaře vyzkoušíte čerstvý chléb s máslem a řeřichou zahradní nebo s klíčky.

V létě hraje prim ovoce a zelenina přímo ze zahrádky či ze sadu. Plody ze statku, jako jsou třešně, meruňky, broskve, nektarinky a lesní ovoce se výborně hodí k přípravě skvělého ovocného salátu nebo k přimíchání do jogurtu. Mrkev, celer nebo okurku nakrájené na tyčinky si můžete užívat spolu s domácím tvarohem.

Na podzim si mohou hosté užívat zásoby čerstvých jablek a zeleniny, jichž jsou plné spíže (nejen jablka, hrozny, kdoule, hrušky, ale i další...), ze kterých se připravují dýňové marmelády, kdoulové džemy nebo švestková povidla.

V zimě je pak na řadě ochutnávání kompotů a sušeného ovoce, popíjet k tomu můžete přírodně zakalenou jablečnou šťávu nebo horký bylinkový čaj z bylinek přímo ze statku. V této části roku se selky pouštějí do přípravy vyhlášených snídaňových lahůdek, ke kterým používají například švestkovou nebo jablečnou marmeládu se skořicí či vanilkou.

Přijeďte k nám a ochutnejte selský svět Jižního Tyrolska a jeho zdravé produkty.

> Pokoje se snídaní
> Apartmány se snídaní

Chvíle plné požitků na statku

Selská snídaně ve světnici
Návštěva šenku
Nákup produktů v prodejně na statku
Ochutnávka čerstvých bylinkových čajů
Ochutnávka tradičních jídel
Selská snídaně v zahradě
Účast na kurzu vaření se selkou
Selská snídaně ve světnici
Návštěva šenku
Nákup produktů v prodejně na statku
Ochutnávka čerstvých bylinkových čajů
Ochutnávka tradičních jídel
Selská snídaně v zahradě
Účast na kurzu vaření se selkou
Zpátky do minulosti

Pouze přímo u producentů se je možné seznámit s historií jihotyrolské stravovací kultury. Abyste lépe pochopili, jak vypadá příprava jídel z čerstvých potravin, stačí jednoduše ochutnat výrobky ze statků ""Roter Hahn"". Řada těchto statků má například velmi dlouhou tradici ve výrobě ovocných šťáv. A vy zde máte tu nejlepší příležitost k ochutnání šťáv, které vznikají výhradně jen z přírodních surovin: potěšíte při tom vaše chuťové pohárky, navíc se jedná o všelék pro tělo i duši. Nebuďte však poté překvapeni, když po ochutnání ovocné šťávy vyprodukované na statku už nikdy nebude chtít sáhnout po průmyslově vyráběných šťávách.  


Vánoční speciality na statku

Když sníh v zimě pokryje louky a pole, zavítá na jihotyrolské statky atmosféra klidu. Lidé ze statku a také jejich hosté tráví dlouhé chvíle v typických selských světnicích, vyhřívají se u starých kamen či krbů a užívají si typické vánoční speciality, jakými jsou ovocný koláč Zelten, perníčky a svařené víno. Vše vám ráda připraví selka. Vůně skořice, hřebíčku a vanilky harmonicky ladí s otevřeným ohněm a lákají k příjemným prožitkům. "

Produktový koutek a obchůdek: kousek selského světa si odvezete domů

Statky „Roter Hahn“ nabízejí v současnosti více než 300 prodejen, na zhruba 80 statcích naleznete alespoň koutek s nabídkou produktů. Na mnoha statcích tak můžete výrobky nejen ochutnat, ale také zakoupit. Můžete se zásobit mimo jiné těmito produkty:

Omáčky a pesta: bazalka, sušená rajčata, rukola, medvědí česnek, různé rajčatové omáčky, křen, čatní, hořčice
Nakládaná zelenina: nasladko nebo nakyselo, v oleji či octu, předvařená i předgrilovaná. Červená řepa, cuketa, feferonky, artyčoky, česnek, kyselé zelí, sirup z cukrové řepy
Sušená zelenina: mrkvové, bramborové a cuketové chipsy
Pomazánky: s jablky, mátou, kiwi, fíky a další
Sirupy: meduňka, máta, různé ovoce, v kombinaci s bylinkami
Šťávy: jablečná, hrušková, hroznová, směsi
Vína a destiláty
Sušené ovoce: jablka, hrušky, fíky, kaki, meruňky, švestky
Omáčky: čatní
Čaje
Špek, uzené maso a různé uzeniny: klobásky, párečky, salám"

Dívat se selce pod ruce

Chcete si vyzkoušet, jak se dělají knedlíky nebo jak vyrobit máslo? Dovolená na statku ""Roter Hahn"" nabízí možnost dívat se selce pod ruce, když vaří nebo peče některou z jihotyrolských specialit. Hosté na statku tak poznají zblízka zdejší život a na vlastní kůži poznají, jak se dělá jablečný štrúdl nebo jak se připravují plněné taštičky Krapfen.

> Statky s nabídkou kuchařských kurzů

> Pečení chleba na statku - apartmány
> Pečení chleba na statku - pokoje k pronájmu
Zpátky do minulosti

Pouze přímo u producentů se je možné seznámit s historií jihotyrolské stravovací kultury. Abyste lépe pochopili, jak vypadá příprava jídel z čerstvých potravin, stačí jednoduše ochutnat výrobky ze statků ""Roter Hahn"". Řada těchto statků má například velmi dlouhou tradici ve výrobě ovocných šťáv. A vy zde máte tu nejlepší příležitost k ochutnání šťáv, které vznikají výhradně jen z přírodních surovin: potěšíte při tom vaše chuťové pohárky, navíc se jedná o všelék pro tělo i duši. Nebuďte však poté překvapeni, když po ochutnání ovocné šťávy vyprodukované na statku už nikdy nebude chtít sáhnout po průmyslově vyráběných šťávách.  


Vánoční speciality na statku

Když sníh v zimě pokryje louky a pole, zavítá na jihotyrolské statky atmosféra klidu. Lidé ze statku a také jejich hosté tráví dlouhé chvíle v typických selských světnicích, vyhřívají se u starých kamen či krbů a užívají si typické vánoční speciality, jakými jsou ovocný koláč Zelten, perníčky a svařené víno. Vše vám ráda připraví selka. Vůně skořice, hřebíčku a vanilky harmonicky ladí s otevřeným ohněm a lákají k příjemným prožitkům. "

Produktový koutek a obchůdek: kousek selského světa si odvezete domů

Statky „Roter Hahn“ nabízejí v současnosti více než 300 prodejen, na zhruba 80 statcích naleznete alespoň koutek s nabídkou produktů. Na mnoha statcích tak můžete výrobky nejen ochutnat, ale také zakoupit. Můžete se zásobit mimo jiné těmito produkty:

Omáčky a pesta: bazalka, sušená rajčata, rukola, medvědí česnek, různé rajčatové omáčky, křen, čatní, hořčice
Nakládaná zelenina: nasladko nebo nakyselo, v oleji či octu, předvařená i předgrilovaná. Červená řepa, cuketa, feferonky, artyčoky, česnek, kyselé zelí, sirup z cukrové řepy
Sušená zelenina: mrkvové, bramborové a cuketové chipsy
Pomazánky: s jablky, mátou, kiwi, fíky a další
Sirupy: meduňka, máta, různé ovoce, v kombinaci s bylinkami
Šťávy: jablečná, hrušková, hroznová, směsi
Vína a destiláty
Sušené ovoce: jablka, hrušky, fíky, kaki, meruňky, švestky
Omáčky: čatní
Čaje
Špek, uzené maso a různé uzeniny: klobásky, párečky, salám"

Dívat se selce pod ruce

Chcete si vyzkoušet, jak se dělají knedlíky nebo jak vyrobit máslo? Dovolená na statku ""Roter Hahn"" nabízí možnost dívat se selce pod ruce, když vaří nebo peče některou z jihotyrolských specialit. Hosté na statku tak poznají zblízka zdejší život a na vlastní kůži poznají, jak se dělá jablečný štrúdl nebo jak se připravují plněné taštičky Krapfen.

> Statky s nabídkou kuchařských kurzů

> Pečení chleba na statku - apartmány
> Pečení chleba na statku - pokoje k pronájmu