Popis statku
Tento statek se šenkem typu Buschenschank nabízí výhradně vlastní výrobky. Hosté si ve zdejších světnicích pochutnávají na špeku, uzeninách a na „naloženém masu“ z vlastní produkce. Místní víno a mnoho dalších vlastních sezónních výrobků podtrhují příjemný pobyt na statku Oberpartegger.
Jídlo a pití
Vlastní chléb, špek, „uzené“ hovězí maso, sýry, máslo, „kozí“, k tomu brambory na loupačku, kroupová polévka, „špenátové taštičky “, „buchty“. Na objednání předem sýrové noky, špekové knedlíky, telecí koleno a žebra. Na jaře chřestová jídla, těstovinové taštičky s medvědím česnekem. Na podzim kaštany, ořechy, „klobásky Kaminwurzen“, „kyselá polévka“, zabijačkové prkénko, selská pečeně Bauernbratl, „bramborové placičky“ se zelím, různé „taštičky“. Šťávy: bezová, jablečná a třešňová.
Naše vína
Sekt ‘18 z odrůdy Sylvaner voní chmelovými tóny a po chlebové kůrce. Weißburgunder ‘20 má čisté tóny a je typickým zástupcem své odrůdy. V ústech vykazuje aroma peckovitého ovoce a dobrou strukturu. Sylvaner ‘20 je velmi harmonickým vínem, plným a má příjemnou sladkost. Vernatsch ‘20 je lehkým a svěžím vínem, typickým zástupcem své odrůdy. Zweigelt ‘19 chutná po ovoci a trochu po pepři, má příjemnou kyselinku a jemné třísloviny.