V souvislosti se směrnicí 2009/136/EU vám sdělujeme, že tyto internetové stránky používá vlastní cookies a cookies třetích stran, aby fungovala efektivně navigace a bylo možné bezproblémově využívat funkcionality.
Home
Šenky
Vysvětlivky k jídlům ze statku

Jídla ze statku v Jižním Tyrolsku

Hostem na statku - ochutnejte Schlutzer, Zieger a Kniekiechl

Aby se všem milovníkům Jižního Tyrolska sbíhaly rychle sliny, připravili jsme pro vás vysvětlivky k tradičním selským pokrmům. Klikněte jednoduše na vybraný výraz!

This Item uses Adobe Flashplayer.
You can download it using the button below.

Get Adobe Flash player

Äpfelkiechl

kolečka jablek zapečená v těstíčku

Bauerngröstl

vařené hovězí s restovanými brambory

Brennsuppe

hnědá jíška („Einbrenn“) vařená s polévkou

Erdäpfelblattlen

na tuku opečené taštičky z bramborového těsta

Kaiserschmarrn

pečené palačinky

Kniekiechl

na tuku pečené kulaté kynuté těsto

Krapfen

fritované těsto s náplní nebo bez náplně

Muas

vařené mléko s přimíchanou moukou

Pressknödel

na placato zmáčknuté sýrové knedlíky, které se nejdříve opékají a poté vaří

Saure Schwartlen

vařená kůže ze špeku s octem a olejem

Schlutzer

těstovinové taštičky se špenátovou nebo tvarohovou náplní

Schöpsernes

Masový pokrm z jehněčího nebo skopového masa

Schupfnudel

malé, ručně dělané nudličky z bramborového těsta

Tirtlen

na tuku pečené, většinou zelím nebo tvarohem plněné placičky

Zieger

pikantní proužky vysokohorského kozího sýra

Grüne Zaache

na tuku pečené taštičky z bramborového těsta se špenátovou náplní