&noscript=1 /> Bramborové taštičky - Recept z Jižního Tyrolska Recept
 

Predkrm

Bramborové taštičky s dýňovou náplní

Bramborové taštičky

Statkáři vaří ze surovin, které se na statku urodí v průběhu ročních období. Na podzim se proto na stole často objevují pokrmy z dýní.
Walter Rainer
Hospodář z Ungererhof
Přísady
4 lidé
60 MIN.
  • 300 g
    moučných brambor
  • 100 g
    mouky
  • 1
    žloutek
  • 1 lžíce
    přepuštěného másla
  • 1 na špicku nože
    muškátového oříšk
  • sůl, pepř
  • 400 g
    oloupané dýně
  • 1 lžíce
    másla
  • 2 lžíce
    nasekané cibule
  • petržel (nasekaný)
  • tymián
  • horský sýr
Vytisnout recept
www.roterhahn.it
Příprava - Bramborové taštičky s dýňovou náplní
  • circle-dashed 1.
    Krok
    100 g dýně nakrájejte na malé kostičky, zbylých 300 gramů duste v troubě při 140 °C 20 minut doměkka.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Cibuli orestujte na másle, přidejte kostičky dýně a poduste.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Dýni z trouby umixujte, ochuťte solí, pepřem, petrželí a tymiánem a přidejte k dušené dýni.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Oloupejte ve slupce uvařené brambory, slisujte je a nechejte vychladnout.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Smíchejte dohromady žloutek, přepuštěné máslo, muškátový ořech a sůl spolu s umačkanými brambory. Přidejte mouku a vytvořte těsto.
  • circle-dashed 6.
    Krok
    Těsto vyválejte, vykrojte kolečka, přidejte na ně dýňovou náplň a stlačte na půlměsíčky.
  • circle-dashed 7.
    Krok
    Taštičky vařte ve slané vodě, až se vyplaví na hladinu. Vyjměte z vody a servírujte s hnědým máslem a nastrouhaným horským sýrem.
  •  
    Hodně štěstí
Walter Rainer
Hospodyně provozující selský šenk pod značkou "Roter Hahn"
Ungererhof v Ratschingsu

Vytisknout recept

Recept z ...

Obnovení filtru
Ungererhof
Fam. Rainer  | Ratschings  (Eisacktal)
Šenk
Domácí produkty Domácí salám - Haussalami, Horský sýr, Jetelový sirup, Pepřová klobása, angl.slanina ...
5,0
"Ausgezeichnet"
(7 hodnocení)
Výsledek vašeho hledání
Další recepty

Dostali jste chuť?