Predkrm
Játrový knedlík
Játrový knedlík
Původně byly knedlíky zbytkovým jídlem a stejně tak játrové knedlíčky. Dnes jsou vyhledávaným receptem selské kuchyně.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Doris Gruber
						
						
							Hospodyně provozující vinařský šenk Planitzer
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								10 knedlíků
							
							
								
								75 MIN.
							
						- 
											400 gpečiva na knedlíky
- 
											3 lžícepetržele
- 
											1 lžícepažitka, jemně nasekaná
- 
											100 gnamletého telecího tuku
- 
											1 lžícemásla
- 
											2 lžícepórku (jemně nařezaného)
- 
											200 gnamletých telecích jater
- 
											1 lžickamajoránky
- 
											1 na špicku nožecitronová kůra
- 
											1 na špicku nožemuškátového oříšku
- 
											čerstvě namletý pepř
- 
											sůl
- 
											2vejce
- 
											100 mlmléka
- 
											1 lžícemouky
- 
											2stroužky česneku (najemno nakrájeného)
- 
											1 lmasového vývaru
Příprava - Játrový knedlík
						- 
										 1.
												
											KrokPečivo na knedlíky smíchejte s pažitkou a petrželí. 1.
												
											KrokPečivo na knedlíky smíchejte s pažitkou a petrželí.
- 
										 2.
												
											KrokPórek lehce zpěňte v telecím tuku a na másle a přidejte spolu s telecími játry a s ostatními přísadami (kromě vývaru) ke knedlíkovému pečivu. 2.
												
											KrokPórek lehce zpěňte v telecím tuku a na másle a přidejte spolu s telecími játry a s ostatními přísadami (kromě vývaru) ke knedlíkovému pečivu.
- 
										 3.
												
											KrokHmotu dobře rozmíchejte a nechejte 30 minut odstát. 3.
												
											KrokHmotu dobře rozmíchejte a nechejte 30 minut odstát.
- 
										 4.
												
											KrokMokrýma rukama vyformujte knedlíky a vařte je 15 minut v hodně osolené vodě. 4.
												
											KrokMokrýma rukama vyformujte knedlíky a vařte je 15 minut v hodně osolené vodě.
- 
										 5.
												
											KrokJátrové knedlíky servírujte v silném masovém vývaru s pažitkou. 5.
												
											KrokJátrové knedlíky servírujte v silném masovém vývaru s pažitkou.
- 
								Hodně štěstí
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	