&noscript=1 /> Játrový knedlík - Recept z Jižního Tyrolska Recept
 

Predkrm

Játrový knedlík

Játrový knedlík

Původně byly knedlíky zbytkovým jídlem a stejně tak játrové knedlíčky. Dnes jsou vyhledávaným receptem selské kuchyně.
Doris Gruber
Hospodyně provozující vinařský šenk Planitzer
Přísady
10 knedlíků
75 MIN.
  • 400 g
    pečiva na knedlíky
  • 3 lžíce
    petržele
  • 1 lžíce
    pažitka, jemně nasekaná
  • 100 g
    namletého telecího tuku
  • 1 lžíce
    másla
  • 2 lžíce
    pórku (jemně nařezaného)
  • 200 g
    namletých telecích jater
  • 1 lžicka
    majoránky
  • 1 na špicku nože
    citronová kůra
  • 1 na špicku nože
    muškátového oříšku
  • čerstvě namletý pepř
  • sůl
  • 2
    vejce
  • 100 ml
    mléka
  • 1 lžíce
    mouky
  • 2
    stroužky česneku (najemno nakrájeného)
  • 1 l
    masového vývaru
Vytisnout recept
www.roterhahn.it
Příprava - Játrový knedlík
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Pečivo na knedlíky smíchejte s pažitkou a petrželí.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Pórek lehce zpěňte v telecím tuku a na másle a přidejte spolu s telecími játry a s ostatními přísadami (kromě vývaru) ke knedlíkovému pečivu.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Hmotu dobře rozmíchejte a nechejte 30 minut odstát.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Mokrýma rukama vyformujte knedlíky a vařte je 15 minut v hodně osolené vodě.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Játrové knedlíky servírujte v silném masovém vývaru s pažitkou.
  •  
    Hodně štěstí
Doris Gruber
Hospodyně provozující vinařský šenk pod značkou "Roter Hahn"
Planitzer v Montanu

Vytisknout recept

Recept z ...

Obnovení filtru
Planitzer
Fam. Ainhauser  | Montan  (Bolzano a okolí)
Sezónní šenk
Domácí produkty Broskvový kompot, Jablečnocibulové čatní, Kdoulový kompot, Med, Meduňkozázvorový sirup ...
Výsledek vašeho hledání
Další recepty

Dostali jste chuť?