Dezert
Malinovo-jogurtový mousse
Jogurtový mousse
Tuto pěnu s malinami, jogurtem a smetanou lze podávat také jako semifreddo.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Margit Stabinger
						
						
							Hospodyně z Kinigerhof
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								4 - 6 lidé
							
							
								
								20 MIN.
							
						- 
											200 gbílého jogurtu
- 
											50 gpráškového cukru
- 
											150 gmalin (čerstvé nebo zavařené)
- 
											50 mlmalinového sirupu
- 
											2 listželatiny
- 
											150 mlsmetany
Příprava - Malinovo-jogurtový mousse
						- 
										 1.
												
											KrokBílý jogurt promíchejte s práškovým cukrem a s najemno pasírovanými malinami, přidejte polovinu sirupu. 1.
												
											KrokBílý jogurt promíchejte s práškovým cukrem a s najemno pasírovanými malinami, přidejte polovinu sirupu.
- 
										 2.
												
											KrokZbytek sirupu zahřejte, nechejte na něm rozpustit želatinu a přidejte k malinovo-jogurtovému krému. 2.
												
											KrokZbytek sirupu zahřejte, nechejte na něm rozpustit želatinu a přidejte k malinovo-jogurtovému krému.
- 
										 3.
												
											KrokNechejte zchladnout a jakmile krém začne tuhnout, opatrně smíchejte se šlehačkou. Naplňte do formy a nechejte odstát, až se směs zpevní. 3.
												
											KrokNechejte zchladnout a jakmile krém začne tuhnout, opatrně smíchejte se šlehačkou. Naplňte do formy a nechejte odstát, až se směs zpevní.
- 
								Hodně štěstí
 
	 
				 
	 
	 
  
  
  
  
 