Dezert
Císařský trhanec Kaiserschmarrn
Kaiserschmarrn
Klasika z dob k.u.k. monarchie se dochovala i na jihotyrolských statcích a těší se velké oblibě.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Christina Hecher
						
						
							Selka nabízející dovolenou na statku Kofler zwischen den Wänden
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								4 lidé
							
							
								
								15 MIN.
							
						- 
											5vejce
- 
											600 mlmléka
- 
											1 špetkasůl
- 
											500 gmouky
- 
											máslo na pečení
												práškový cukr na posypání
											
										
												4
												
													lžíce
												
											
											
												jablečného pyré
											
										
												4
												
													lžíce
												
											
											
												brusinkové marmelády
											
										Příprava - Císařský trhanec Kaiserschmarrn
						- 
										 1.
												
											KrokDo mísy vložte vejce, mléko a sůl a metličkou na sníh promíchejte, až vznikne pěna. 1.
												
											KrokDo mísy vložte vejce, mléko a sůl a metličkou na sníh promíchejte, až vznikne pěna.
- 
										 2.
												
											KrokPoté přidejte mouku a opět dobře promíchejte. 2.
												
											KrokPoté přidejte mouku a opět dobře promíchejte.
- 
										 3.
												
											KrokNa pánvi rozehřejte máslo, přidejte těsto a pečte při nízké teplotě, až bude spodní část lehce hnědá. 3.
												
											KrokNa pánvi rozehřejte máslo, přidejte těsto a pečte při nízké teplotě, až bude spodní část lehce hnědá.
- 
										 4.
												
											KrokPravidelně otáčejte, až jsou všechny kousky zlehka opečené. Následně rozdělte na malé kousky. 4.
												
											KrokPravidelně otáčejte, až jsou všechny kousky zlehka opečené. Následně rozdělte na malé kousky.
- 
										 5.
												
											KrokServírujte na talíře, posypte práškovým cukrem, podávejte s brusinkovou marmeládou a jablečným pyré. 5.
												
											KrokServírujte na talíře, posypte práškovým cukrem, podávejte s brusinkovou marmeládou a jablečným pyré.
- 
								Hodně štěstí
 
	Christina Hecher
						
							Selka nabízející dovolenou na statku pod značkou "Roter Hahn"
						
						
						
						
						
							
								Kofler zwischen den Wänden v Sandu in Taufers
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
  
	 
	