Predkrm
Kaštanová polévka
Kaštanová polévka
Kaštany neboli "Keschtn", jak říkají Jihotyrolané, byly vždy důležitou součástí selského jídelníčku.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Franz Schwarz
						
						
							Hospodář provozující vinařský šenk Oberlegar
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								4 lidé
							
							
								
								60 MIN.
							
						- 
											300 gkaštanů, sušených nebo pražených
- 
											1 hrsthrst kořenové zeleniny: cibule, celer, mrkev.
- 
											1 lžíceoleje
- 
											1 lvody
- 
											cukru
- 
											sůl
- 
											lžíce skořice
Příprava - Kaštanová polévka
						- 
										 1.
												
											KrokKaštany namočte přes noc do vody a poté je sceďte. 1.
												
											KrokKaštany namočte přes noc do vody a poté je sceďte.
- 
										 2.
												
											KrokV případě potřeby odstraňte z kaštanů jemnou slupku. 2.
												
											KrokV případě potřeby odstraňte z kaštanů jemnou slupku.
- 
										 3.
												
											KrokVařte kaštany a zeleninu společně s 1 l vody po dobu 1 1/2 hodiny. 3.
												
											KrokVařte kaštany a zeleninu společně s 1 l vody po dobu 1 1/2 hodiny.
- 
										 4.
												
											KrokKe konci vaření polévku dochuťte solí, cukrem a skořicí. 4.
												
											KrokKe konci vaření polévku dochuťte solí, cukrem a skořicí.
- 
										 5.
												
											KrokNakonec polévku rozmixujte a podle chuti dochuťte. 5.
												
											KrokNakonec polévku rozmixujte a podle chuti dochuťte.
- 
								Hodně štěstí
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	