Spíže
Kdoulové čatní
Kdoulové čatní
Kdoule je téměř zapomenuté ovoce. Syrové plody jsou nejedlé, ale jako čatní připomínají chutí jablka, hrušky a citrony.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Evi Messner
						
						
							Hospodyně z Rielinger-Hof
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								2 velké sklenice
							
							
								
								60 MIN.
							
						- 
											1 kgkdoulí, očištěných, zbavených jadřinců a nakrájených nahrubo
- 
											500 gcukru
- 
											200 mljablečný ocet
- 
											200 mljablečné šťávy
- 
											pepř a peperoncino podle chuti
Příprava - Kdoulové čatní
						- 
										 1.
												
											KrokCukr zkaramelizujte v hrnci, zalijte sklenicí jablečného octa a přilijte sklenici jablečné šťávy. Nechte vařit, dokud se cukr opět nerozpustí (občas se vytvoří se hrudky). 1.
												
											KrokCukr zkaramelizujte v hrnci, zalijte sklenicí jablečného octa a přilijte sklenici jablečné šťávy. Nechte vařit, dokud se cukr opět nerozpustí (občas se vytvoří se hrudky).
- 
										 2.
												
											KrokPřidejte kdoule. 2.
												
											KrokPřidejte kdoule.
- 
										 3.
												
											KrokDochuťte pepřem a peperoncinem podle chuti. V případě potřeby přidejte více jablečné šťávy. 3.
												
											KrokDochuťte pepřem a peperoncinem podle chuti. V případě potřeby přidejte více jablečné šťávy.
- 
										 4.
												
											KrokPřiveďte vše k varu a asi po 5 minutách nalijte do sklenic. 4.
												
											KrokPřiveďte vše k varu a asi po 5 minutách nalijte do sklenic.
- 
								Hodně štěstí
 
	Evi Messner
						
							Hospodyně provozující vinařský šenk pod značkou "Roter Hahn"
						
						
						
						
						
							
								Rielinger-Hof v Rittenu/Siffian
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	