Predkrm
Pampeliškový salát s vejci
Pampeliškový salát
Listy pampelišky se v Jižním Tyrolsku nazývají také "zigori". Tento salát je vynikajícím příkladem zelené jihotyrolské kuchyně.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Martha Thaler
						
						
							Hospodyně z Zmailer-Hof
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								4 lidé
							
							
								
								20 MIN.
							
						- 
											3 hrstčerstvých mladých listů pampelišky
- 
											2malé brambory
- 
											1malá cibule
- 
											4vejce z biochovu uvařená natvrdo
- 
											sůl, pepř
- 
											2 lžícejablečný ocet
- 
											2 lžíceolivového oleje
Příprava - Pampeliškový salát s vejci
						- 
										 1.
												
											KrokBrambory uvařte ve vodě, oloupejte a ještě teplé je nakrájejte na kolečka. 1.
												
											KrokBrambory uvařte ve vodě, oloupejte a ještě teplé je nakrájejte na kolečka.
- 
										 2.
												
											KrokPampelišky pečlivě opláchněte, vymačkejte do sucha a nakrájejte. 2.
												
											KrokPampelišky pečlivě opláchněte, vymačkejte do sucha a nakrájejte.
- 
										 3.
												
											KrokOloupejte cibuli a najemno nakrájejte. 3.
												
											KrokOloupejte cibuli a najemno nakrájejte.
- 
										 4.
												
											KrokVše promíchejte a marinujte v soli, pepři, octu a oleji. 4.
												
											KrokVše promíchejte a marinujte v soli, pepři, octu a oleji.
- 
										 5.
												
											KrokVejce uvařená natvrdo oloupejte, rozpulte a servírujte se salátem. 5.
												
											KrokVejce uvařená natvrdo oloupejte, rozpulte a servírujte se salátem.
- 
								Hodně štěstí
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	