pecivo
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Jednoduché a rychlé. Tento koláč plněný dobrou marmeládou je ideálním doplňkem ke kávě.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Gabi Pichler
						
						
							Hospodyně z Wernerhof
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								1 roláda
							
							
								
								60 MIN.
							
						- 
											6žloutek
- 
											100 gcukru
- 
											6 lžícehorké vody
- 
											vanilka, citronová kůra
- 
											6bílků
- 
											1 špetkasůl
- 
											100 gmouky
- 
											30 gbramborové moučky
- 
											250 gsmetany
- 
											čerstvé bobulové ovoce nebo džem z bobulí
- 
											1 špetkašpetkou cukru dochutit
- 
											trochu citronové šťávy
Příprava - Piškotová roláda
						- 
										 1.
												
											KrokPředehřejte troubu na 200 °C (konvektomat). 1.
												
											KrokPředehřejte troubu na 200 °C (konvektomat).
- 
										 2.
												
											KrokŽloutky, 50 g cukru, vodu a koření ušlehejte do pěny. 2.
												
											KrokŽloutky, 50 g cukru, vodu a koření ušlehejte do pěny.
- 
										 3.
												
											KrokVyšlehejte bílky se zbývajícím cukrem a solí do pěny. 3.
												
											KrokVyšlehejte bílky se zbývajícím cukrem a solí do pěny.
- 
										 4.
												
											KrokŽloutky smíchejte nejprve s trochou bílkového sněhu a poté podmíchejte zbytek sněhu. 4.
												
											KrokŽloutky smíchejte nejprve s trochou bílkového sněhu a poté podmíchejte zbytek sněhu.
- 
										 5.
												
											KrokNakonec opatrně vmíchejte směs prosáté mouky a bramborové moučky. 5.
												
											KrokNakonec opatrně vmíchejte směs prosáté mouky a bramborové moučky.
- 
										 6.
												
											KrokTěsto rovnoměrně rozprostřete na plech a pečte v předehřáté troubě přibližně 10 minut - dokud se povrch nezbarví do zlatova. 6.
												
											KrokTěsto rovnoměrně rozprostřete na plech a pečte v předehřáté troubě přibližně 10 minut - dokud se povrch nezbarví do zlatova.
- 
										 7.
												
											KrokNechte roládu vychladnout. 7.
												
											KrokNechte roládu vychladnout.
- 
										 8.
												
											KrokUšlehejte smetanu. 8.
												
											KrokUšlehejte smetanu.
- 
										 9.
												
											KrokUšlehejte smetanu. 9.
												
											KrokUšlehejte smetanu.
- 
										 10.
												
											KrokVychladlou roládu rovnoměrně potřeme šlehačkou, poklademe bobulemi a srolujeme. 10.
												
											KrokVychladlou roládu rovnoměrně potřeme šlehačkou, poklademe bobulemi a srolujeme.
- 
										 11.
												
											KrokMet poedersuiker bestrooien en klaar! 11.
												
											KrokMet poedersuiker bestrooien en klaar!
- 
										 12.
												
											KrokTip: V zimě, když na zahradě nejsou čerstvé bobule, stačí těsto potřít marmeládou z bobulí, kterou jste připravili v létě a na to rozetřít šlehačku. Chutná také skvěle. 12.
												
											KrokTip: V zimě, když na zahradě nejsou čerstvé bobule, stačí těsto potřít marmeládou z bobulí, kterou jste připravili v létě a na to rozetřít šlehačku. Chutná také skvěle.
- 
								Hodně štěstí
 
	 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
	 
	