Predkrm
Pošírované vejce s vyšlehanou máslovou omáčkou
Ztracená vejce s omáčkou
Pufování spočívá v jemném vaření vajec ve vroucí vodě. Podává se s máslovou omáčkou a křupavým chlebem a zpestřuje kuchyni.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Joachim Knapp
						
						
							Hospodář z gospodarstwo Ausluger
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								4 lidé
							
							
								
								30 MIN.
							
						- Na pošírovaná vejce:
- 
											2 lvody
- 
											2 lžíceocta
- 
											8vajec z volného chovu
												2
												
											
											
												žloutků
											
										
												40
												
													ml
												
											
											
												bílého vína
											
										
												sůl, pepř
											
										
												100
												
													ml
												
											
											
												přepuštěného másla
											
										Příprava - Pošírované vejce s vyšlehanou máslovou omáčkou
						- 
										 1.
												
											KrokŽloutek s bílým vínem a kořením vložte do kovové mísy a na vodní lázni ho umíchejte na pěnu. Za stálého míchání přidejte máslo. 1.
												
											KrokŽloutek s bílým vínem a kořením vložte do kovové mísy a na vodní lázni ho umíchejte na pěnu. Za stálého míchání přidejte máslo.
- 
										 2.
												
											KrokOmáčku ochuťte a vložte do trouby vyhřáté na 60° C. 2.
												
											KrokOmáčku ochuťte a vložte do trouby vyhřáté na 60° C.
- 
										 3.
												
											KrokVodu s octem přiveďte v hrnci k varu a metličkou ji rozpohybujte dokola. Vejce nechejte vklouznout do roztočené a vařící vody. 3.
												
											KrokVodu s octem přiveďte v hrnci k varu a metličkou ji rozpohybujte dokola. Vejce nechejte vklouznout do roztočené a vařící vody.
- 
										 4.
												
											KrokVejce nechejte ve vodě 7 minut a poté ho vytáhněte cedníkovou lžící. Pokapejte máslovou omáčkou a servírujte. 4.
												
											KrokVejce nechejte ve vodě 7 minut a poté ho vytáhněte cedníkovou lžící. Pokapejte máslovou omáčkou a servírujte.
- 
								Hodně štěstí
 
	 
				 
	 
	 
	 
	