&noscript=1 /> Ztracená vejce s omáčkou - Recept z Jižního Tyrolska Recept
 

Predkrm

Pošírované vejce s vyšlehanou máslovou omáčkou

Ztracená vejce s omáčkou

Pufování spočívá v jemném vaření vajec ve vroucí vodě. Podává se s máslovou omáčkou a křupavým chlebem a zpestřuje kuchyni.
Joachim Knapp
Hospodář z gospodarstwo Ausluger
Přísady
4 lidé
30 MIN.
  • Na pošírovaná vejce:
  • 2 l
    vody
  • 2 lžíce
    octa
  • 8
    vajec z volného chovu
  • Na máslovou omáčku:
  • 2
    žloutků
  • 40 ml
    bílého vína
  • sůl, pepř
  • 100 ml
    přepuštěného másla
  • Vytisnout recept
    www.roterhahn.it
    Příprava - Pošírované vejce s vyšlehanou máslovou omáčkou
    • circle-dashed 1.
      Krok
      Žloutek s bílým vínem a kořením vložte do kovové mísy a na vodní lázni ho umíchejte na pěnu. Za stálého míchání přidejte máslo.
    • circle-dashed 2.
      Krok
      Omáčku ochuťte a vložte do trouby vyhřáté na 60° C.
    • circle-dashed 3.
      Krok
      Vodu s octem přiveďte v hrnci k varu a metličkou ji rozpohybujte dokola. Vejce nechejte vklouznout do roztočené a vařící vody.
    • circle-dashed 4.
      Krok
      Vejce nechejte ve vodě 7 minut a poté ho vytáhněte cedníkovou lžící. Pokapejte máslovou omáčkou a servírujte.
    •  
      Hodně štěstí
    Joachim Knapp
    Sedlák nabízející kvalitní výrobky pod značkou "Roter Hahn"
    Ausluger v St. Lorenzenu
    Další recepty

    Dostali jste chuť?