Hlavní jídlo
Selská krvavá klobása
Selská krvavá klobása
Jelita jsou hlavně v době oslav Törggelen oblíbeným pokrmem.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Elisabeth Kompatscher
						
						
							Hospodyně z Fronthof
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								2 lidé
							
							
								
								60 MIN.
							
						- 
											1 lvepřové krve
- 
											300 gpečiva na knedlíky
- 
											1 lžickasůl
- 
											2 lžickapepř
- 
											1 lžickamajoránky
- 
											1stroužek česneku
- 
											hovězí střevo
Příprava - Selská krvavá klobása
						- 
										 1.
												
											KrokPřísady dobře promíchejte v hluboké míse nebo velkém hrnci. Vytvoří se tekutá hmota. 1.
												
											KrokPřísady dobře promíchejte v hluboké míse nebo velkém hrnci. Vytvoří se tekutá hmota.
- 
										 2.
												
											KrokPlničkou na klobásy (nebo trychtýřem) naplňte nádivku do hovězího střeva. Posledních pár centimetrů nechte volných, protože nádivka se během vaření roztáhne, a pak klobásu svažte. 2.
												
											KrokPlničkou na klobásy (nebo trychtýřem) naplňte nádivku do hovězího střeva. Posledních pár centimetrů nechte volných, protože nádivka se během vaření roztáhne, a pak klobásu svažte.
- 
										 3.
												
											KrokKlobásu nechte stát v horké vodě přibližně 30 minut (Pozor! Voda se nesmí vařit.) 3.
												
											KrokKlobásu nechte stát v horké vodě přibližně 30 minut (Pozor! Voda se nesmí vařit.)
- 
										 4.
												
											KrokPodávejte s kysaným zelím a vařenými bramborami. 4.
												
											KrokPodávejte s kysaným zelím a vařenými bramborami.
- 
								Hodně štěstí
 
	Elisabeth Kompatscher
						
							Hospodyně provozující vinařský šenk pod značkou "Roter Hahn"
						
						
						
						
						
							
								Fronthof v Völsu am Schlern
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	