pecivo
Rybízový koláč
Rybízový koláč
Tento šťavnatý koláč se sladkokyselým rybízem v sobě skrývá potěšení z lesních plodů.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Martina Fieg
						
						
							Farmářova žena ze statku Rauthof
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								1 plech na pečení o rozměrech přibližně 40x50 cm
							
							
								
								45 MIN.
							
						- 
											400 gmouky
- 
											100 gcukru
- 
											150 gmásla
- 
											3žloutek
- 
											3vaječné bílky
- 
											1 pytlícekvanilkového cukru
- 
											1 pytlícekprášku do pečiva
- 
											2 lžícerumu
- 
											400 grybízu
- 
											trochu marmelády
Příprava - Rybízový koláč
						- 
										 1.
												
											KrokMáslo pokojové teploty utřete s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny a postupně přidávejte žloutky. 1.
												
											KrokMáslo pokojové teploty utřete s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny a postupně přidávejte žloutky.
- 
										 2.
												
											KrokMouku a prášek do pečiva prosejte a metličkou postupně vmíchejte do máslové směsi. Přidejte rum a míchejte, dokud se vám nevytvoří drobivá směs. 2.
												
											KrokMouku a prášek do pečiva prosejte a metličkou postupně vmíchejte do máslové směsi. Přidejte rum a míchejte, dokud se vám nevytvoří drobivá směs.
- 
										 3.
												
											KrokSměs rozetřete na plech (cca 40x50 cm) a rovnoměrně ji přitlačte. 3.
												
											KrokSměs rozetřete na plech (cca 40x50 cm) a rovnoměrně ji přitlačte.
- 
										 4.
												
											KrokTěsto potřete tenkou vrstvou marmelády. 4.
												
											KrokTěsto potřete tenkou vrstvou marmelády.
- 
										 5.
												
											KrokBobule rybízu rovnoměrně rozprostřete na těsto. Chcete-li, můžete je posypat trochou cukru. 5.
												
											KrokBobule rybízu rovnoměrně rozprostřete na těsto. Chcete-li, můžete je posypat trochou cukru.
- 
										 6.
												
											KrokKoláč pečte při střední teplotě přibližně 15 - 20 minut. 6.
												
											KrokKoláč pečte při střední teplotě přibližně 15 - 20 minut.
- 
										 7.
												
											KrokMezitím ušlehejte sníh z bílků se 2 lžícemi cukru. 7.
												
											KrokMezitím ušlehejte sníh z bílků se 2 lžícemi cukru.
- 
										 8.
												
											KrokVyjměte koláč z trouby a rovnoměrně na něj rozetřete bílkovou směs. 8.
												
											KrokVyjměte koláč z trouby a rovnoměrně na něj rozetřete bílkovou směs.
- 
										 9.
												
											KrokKoláč vložte zpět do trouby přibližně na 10 minut, dokud vyšlehané bílky nezískají zlatavou barvu. 9.
												
											KrokKoláč vložte zpět do trouby přibližně na 10 minut, dokud vyšlehané bílky nezískají zlatavou barvu.
- 
										 10.
												
											KrokKoláč lze připravit ze všech druhů ovoce ze zahrady v závislosti na ročním období. 10.
												
											KrokKoláč lze připravit ze všech druhů ovoce ze zahrady v závislosti na ročním období.
- 
								Hodně štěstí
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	