Dezert
Strauben
Strauben
Vůně strauben je vůní církevních slavností, protože sladké umělecké dílo z odpalovaného těsta je oblíbené zejména na lidových slavnostech.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Margit Stabinger
						
						
							Hospodyně z Kinigerhof
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								4 lidé
							
							
								
								15 MIN.
							
						- 
											220 gmouky
- 
											250 mlmléka
- 
											3žloutek
- 
											1 trochajablečné nebo hruškové pálenky
- 
											trocha vanilkového cukru
- 
											50 gcukru
- 
											olej na pečení
- 
											práškového cukru
- 
											brusinkové marmelády
- 
											3bílků
- 
											1 špetkasůl
Příprava - Strauben
						- 
										 1.
												
											KrokMouku a mléko rozmícháme dohladka, vmícháme žloutek a pálenku. 1.
												
											KrokMouku a mléko rozmícháme dohladka, vmícháme žloutek a pálenku.
- 
										 2.
												
											KrokBílky vyšlehejte se solí, přidejte cukr a vyšlehejte na sníh. Sníh podmíchejte do těsta. 2.
												
											KrokBílky vyšlehejte se solí, přidejte cukr a vyšlehejte na sníh. Sníh podmíchejte do těsta.
- 
										 3.
												
											KrokW garnku o średnicy ok. 25 cm rozgrzać olej. 3.
												
											KrokW garnku o średnicy ok. 25 cm rozgrzać olej.
- 
										 4.
												
											KrokNa pánvi o průměru asi 25 cm rozehřejte olej. 4.
												
											KrokNa pánvi o průměru asi 25 cm rozehřejte olej.
- 
										 5.
												
											KrokPodáváme s brusinkovou marmeládou posypané moučkovým cukrem. 5.
												
											KrokPodáváme s brusinkovou marmeládou posypané moučkovým cukrem.
- 
								Hodně štěstí
 
	 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
	 
	