Predkrm
Stuhové nudle z pohanky
Stuhové nudle z pohanky
Kaminwurzen jsou uzené a na vzduchu sušené syrové klobásy. V tomto receptu se přidávají ke stužkovým nudlím z pohanky, pórku a rajčat.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Elke Prader
						
						
							Hospodyně z Wieshof
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								4-5 lidé
							
							
								
								50 MIN.
							
						- 
											100 gpohankové mouky
- 
											200 gpšeničné mouky
- 
											3vejce z volného chovu
- 
											1/4 lžickasůl
- 
											1 lžíceolivového oleje
- 
											3klobásky Kaminwurzen (nakrájené na plátky)
- 
											1pórek (nakrájený na kroužky)
- 
											5 lžícevody
- 
											1 hrstmalých rajčat
- 
											1 lžícemásla
- 
											1 lžícetymián (najemno nasekaný)
- 
											1 lžícepetržele
- 
											sůl, pepř
- 
											1 lžícetymián (najemno nasekaný)
Příprava - Stuhové nudle z pohanky
						- 
										 1.
												
											KrokPromíchejte obě mouky, přidejte vejce, sůl a vytvořte hladké, ne úplně pevné těsto. 1.
												
											KrokPromíchejte obě mouky, přidejte vejce, sůl a vytvořte hladké, ne úplně pevné těsto.
- 
										 2.
												
											KrokTěsto namotejte na fólii a nechejte půl hodiny odstát. S pomocí strojku na nudle připravte podlouhlé nudle. 2.
												
											KrokTěsto namotejte na fólii a nechejte půl hodiny odstát. S pomocí strojku na nudle připravte podlouhlé nudle.
- 
										 3.
												
											KrokPórek lehce zpěňte v olivovém oleji a přidejte na kolečka nakrájené klobásky Kaminwurzen. Zalijte vodou a trochu povařte. 3.
												
											KrokPórek lehce zpěňte v olivovém oleji a přidejte na kolečka nakrájené klobásky Kaminwurzen. Zalijte vodou a trochu povařte.
- 
										 4.
												
											KrokRozpulte rajčata a vhoďte je do omáčky. Máslo přidejte až před koncem. Poté vše rozmíchejte na krémovou omáčku. 4.
												
											KrokRozpulte rajčata a vhoďte je do omáčky. Máslo přidejte až před koncem. Poté vše rozmíchejte na krémovou omáčku.
- 
										 5.
												
											KrokDochuťte solí a pepřem, přidejte petrželku a tymián. 5.
												
											KrokDochuťte solí a pepřem, přidejte petrželku a tymián.
- 
										 6.
												
											KrokNudle vařte 2-3 minuty "na skousnutí", sceďte a přidejte omáčku. 6.
												
											KrokNudle vařte 2-3 minuty "na skousnutí", sceďte a přidejte omáčku.
- 
										 7.
												
											KrokPořádně promíchejte, servírujte na talířích ozdobených pažitkou. 7.
												
											KrokPořádně promíchejte, servírujte na talířích ozdobených pažitkou.
- 
								Hodně štěstí
 
	 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
  
	 
	