Predkrm
Sýrové noky
Sýrové noky
Sýrové knedlíky z bílého chleba a horského nebo šedého sýra, podávané s rozpuštěným máslem, jsou v jihotyrolské kuchyni trvale oblíbené.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Jessica Moser
						
						
							Hospodyně provozující vinařský šenk Oberpartegger
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								4 lidé
							
							
								
								45 MIN.
							
						- 
											250 mlmléka
- 
											60 gpórku (jemně nařezaného)
- 
											300 gpečiva na knedlíky
- 
											2 lžíceoleje
- 
											1cibule
- 
											sůl
- 
											50 gmásla
												350
												
													g
												
											
											
												polotvrdého sýra (horský, šedý)
											
										
												40
												
													g
												
											
											
												parmazánu (nastrouhaného)
											
										
												60
												
													g
												
											
											
												másla (zhnědlého)
											
										
												4
												
											
											
												vejce
											
										
												4
												
													lžíce
												
											
											
												pažitky
											
										Příprava - Sýrové noky
						- 
										 1.
												
											KrokPečivo na knedlíky přelejte teplým mlékem. 1.
												
											KrokPečivo na knedlíky přelejte teplým mlékem.
- 
										 2.
												
											KrokOloupejte cibuli, nakrájejte ji najemno a duste na másle. 2.
												
											KrokOloupejte cibuli, nakrájejte ji najemno a duste na másle.
- 
										 3.
												
											KrokSýr nakrájejte na malé kostky a spolu s cibulí ho přidejte k pečivu na knedlíky. Vzniklou hmotu rozmíchejte s vejci, pórkem, olejem a solí a uhnětejte na pevné těsto. 3.
												
											KrokSýr nakrájejte na malé kostky a spolu s cibulí ho přidejte k pečivu na knedlíky. Vzniklou hmotu rozmíchejte s vejci, pórkem, olejem a solí a uhnětejte na pevné těsto.
- 
										 4.
												
											KrokMokrýma rukama vytvořte z těsta noky a lehce je vařte 8 až 10 minut ve slané vodě. 4.
												
											KrokMokrýma rukama vytvořte z těsta noky a lehce je vařte 8 až 10 minut ve slané vodě.
- 
										 5.
												
											KrokNoky vyjměte, nechejte okapat a natřete je parmazánem. 5.
												
											KrokNoky vyjměte, nechejte okapat a natřete je parmazánem.
- 
										 6.
												
											KrokNakonec je přelijte zhnědlým máslem, ozdobte trochou pažitky a servírujte. 6.
												
											KrokNakonec je přelijte zhnědlým máslem, ozdobte trochou pažitky a servírujte.
- 
								Hodně štěstí
 
	Jessica Moser
						
							Hospodyně provozující vinařský šenk pod značkou "Roter Hahn"
						
						
						
						
						
							
								Oberpartegger v Villandersu
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	