Hlavní jídlo
Bramborové placky
Bramborové placky
V tomto lahodném selském pokrmu z údolí Pustertal se kysané zelí kombinuje s pečeným těstem z brambor.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Jessica Moser
						
						
							Hospodyně provozující vinařský šenk Oberpartegger
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								4 lidé
							
							
								
								120 MIN.
							
						- 
											600 gmoučných brambor
- 
											2žloutek
- 
											2 lžícepřepuštěného másla
- 
											400 gmouky
- 
											1 špetkasůl
- 
											olej na pečení
- 
											500 gvařeného kyselého zelí
Příprava - Bramborové placky
						- 
										 1.
												
											KrokUvařte brambory, rozmačkejte je a nechejte zchladnout. 1.
												
											KrokUvařte brambory, rozmačkejte je a nechejte zchladnout.
- 
										 2.
												
											KrokPřidejte žloutek, rozpuštěné máslo, mouku a sůl, vše uhnětejte na těsto. 2.
												
											KrokPřidejte žloutek, rozpuštěné máslo, mouku a sůl, vše uhnětejte na těsto.
- 
										 3.
												
											KrokVálečkem těsto uválejte na dvoumilimetrovou tloušťku. Vykrojte 8 cm velké kulaté kusy těsta a opečte je na oleji dozlata. 3.
												
											KrokVálečkem těsto uválejte na dvoumilimetrovou tloušťku. Vykrojte 8 cm velké kulaté kusy těsta a opečte je na oleji dozlata.
- 
										 4.
												
											KrokNa papírových utěrkách nechejte okapat tuk a servírujte teplé s kyselým zelím. 4.
												
											KrokNa papírových utěrkách nechejte okapat tuk a servírujte teplé s kyselým zelím.
- 
								Hodně štěstí
 
	Jessica Moser
						
							Hospodyně provozující vinařský šenk pod značkou "Roter Hahn"
						
						
						
						
						
							
								Oberpartegger v Villandersu
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	