Predkrm
Špenátové špecle
Špenátové špecle
Velmi jednoduchý recept na zelené špecle, které milují nejen děti a které chutnají obzvlášť dobře s čerstvým špenátem.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Annemarie Vallazza
						
						
							Hospodyně provozující selský šenk Lüch de Survisc
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								6 osoba
							
							
								
								30 MIN.
							
						- 
											120 gsyrového špenátu
- 
											1stroužek česneku
- 
											3vejce
- 
											300 - 400 mlmléka
- 
											200 gmouky
- 
											sůl
- 
											parmazán
- 
											másla
- 
											muškátový ořech (nastrouhaný)
Příprava - Špenátové špecle
						- 
										 1.
												
											KrokNejprve v mixéru smíchejte syrový špenát se stroužkem česneku a poté přidejte vejce, mléko a trochu muškátového oříšku. 1.
												
											KrokNejprve v mixéru smíchejte syrový špenát se stroužkem česneku a poté přidejte vejce, mléko a trochu muškátového oříšku.
- 
										 2.
												
											KrokDo směsi pomalu přimíchejte mouku a sůl a míchejte vařečkou, dokud nevznikne hladké těsto. 2.
												
											KrokDo směsi pomalu přimíchejte mouku a sůl a míchejte vařečkou, dokud nevznikne hladké těsto.
- 
										 3.
												
											KrokŠpenátovou směs nastrouhejte na špeclovém struhadle do vroucí osolené vody a občas promíchejte. 3.
												
											KrokŠpenátovou směs nastrouhejte na špeclovém struhadle do vroucí osolené vody a občas promíchejte.
- 
										 4.
												
											KrokŠpecle krátce povaříme, dokud nevyplavou na hladinu. Podáváme s parmezánem a máslem. 4.
												
											KrokŠpecle krátce povaříme, dokud nevyplavou na hladinu. Podáváme s parmezánem a máslem.
- 
								Hodně štěstí
 
	Annemarie Vallazza
						
							Hospodyně provozující selský šenk pod značkou "Roter Hahn"
						
						
						
						
						
							
								Lüch de Survisc v Wengen
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
	