Predkrm
Bramborové šišky s pestem z divokého česneku
Bramborové šišky s pestem
Schupfnudeln, bramborové šišky, jsou alpskou verzí italských bramborových noků. V tomto receptu se setkávají se středomořskými chutěmi.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Margit Stabinger
						
						
							Hospodyně z Kinigerhof
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								4 lidé
							
							
								
								60 MIN.
							
						- 
											400 gbrambor (moučných)
- 
											100 gpšeničné mouky
- 
											1 lžícebramborové moučky
- 
											2žloutky z vajec z volného chovu
- 
											sůl, pepř, nože muškátového
												100
												
													g
												
											
											
												listy divokého česneku
											
										
												30
												
													g
												
											
											
												lískové nebo piniové oříšky
											
										
												30
												
													g
												
											
											
												strouhaný tvrdý sýr
											
										
												6
												
													lžíce
												
											
											
												olivový olej
											
										
												pepř (čerstvě namleté)
											
										Příprava - Bramborové šišky s pestem z divokého česneku
						- 
										 1.
												
											KrokUvařte brambory, nechte je vypařit a sceďte je. 1.
												
											KrokUvařte brambory, nechte je vypařit a sceďte je.
- 
										 2.
												
											KrokPoložte na prkénko na těstoviny, přidejte zbývající přísady a rychle uhněťte těsto. 2.
												
											KrokPoložte na prkénko na těstoviny, přidejte zbývající přísady a rychle uhněťte těsto.
- 
										 3.
												
											KrokVytvarujte malé šišky, uvařte je v osolené vodě a sceďte. 3.
												
											KrokVytvarujte malé šišky, uvařte je v osolené vodě a sceďte.
- 
										 4.
												
											KrokKrátce je opečte na pánvi s máslem, přidejte pesto z divokého česneku a promíchejte. 4.
												
											KrokKrátce je opečte na pánvi s máslem, přidejte pesto z divokého česneku a promíchejte.
- 
										 5.
												
											KrokPodávejte se smetanovým sýrem a sušenými rajčaty. 5.
												
											KrokPodávejte se smetanovým sýrem a sušenými rajčaty.
- 
										 6.
												
											KrokRajčata rozkrojte napůl, vyřízněte zelenou stopku, posypte kořením a usušte v troubě při teplotě 80-100 °C. 6.
												
											KrokRajčata rozkrojte napůl, vyřízněte zelenou stopku, posypte kořením a usušte v troubě při teplotě 80-100 °C.
- 
								Hodně štěstí
 
	 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
	 
	