&noscript=1 /> Buchty - Recept z Jižního Tyrolska Recept
 

Dezert

Buchty

Buchty

Buchty se tradičně připravují z kynutého těsta a mají lahodný marmeládový střed.
Martha Thaler
Hospodyně z Zmailer-Hof
Přísady
12 kusů
90 MIN.
  • 2
    vejce
  • 1 balení
    balíček vanilkového cukru
  • 1 špetka
    sůl
  • 40 g
    cukru
  • 1 lžíce
    rumu
  • 120 - 140 ml
    mléka
  • marmeláda
  • 2 lžíce
    másla
  • 25 g
    drożdży
  • 400 g
    mouky
Vytisnout recept
www.roterhahn.it
Příprava - Buchty
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Kvasnice smíchejte s cukrem a vlažnou vodou. Toto "předtěsto" nechejte 20 minut přikryté odpočívat při teplotě asi 35° C.  
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Mezitím rozpusťte máslo, přidejte vejce, vanilkový cukr, sůl a rum. Pak prosejte mouku a promíchejte ji. Nakonec přidejte "Dampfl" a dobře ho zapracujte. Těsto šlehejte, dokud nezačne bublat. Poté nechte 20 minut kynout. 
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Rozwałkować ciasto na gruby placek, wyciąć kółka, wypełnić je z dżemem, złożyć i dobrze zamknąć. Włożyć do nasmarowanej masłem formy złączeniem do dołu, każdą buchtę posmarować roztopionym masłem.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Přikryjte utěrkou a na teplém místě nechejte odstát.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    W podgrzanym do 180° C piekarniku piec około 30 minut.
  • circle-dashed 6.
    Krok
    Vytáhněte plech z trouby a nechejte buchty trochu zchladnout, potom je vyklopte a servírujte teplé (například s vanilkovým krémem).
  •  
    Hodně štěstí
Martha Thaler
Hospodyně provozující selský šenk pod značkou "Roter Hahn"
Zmailer-Hof v Schenně

Vytisknout recept

Recept z ...

Obnovení filtru
Zmailer-Hof
Fam. Thaler  | Schenna  (Meran a okolí)
Šenk
Domácí produkty Kys.zelí, Víno, hroznový mošt, m, malinová ovoc.pomazánka ...
5,0
"Ausgezeichnet"
(4 hodnocení)
Výsledek vašeho hledání
Další recepty

Dostali jste chuť?