Dezert
Buchty
Buchty
Buchty se tradičně připravují z kynutého těsta a mají lahodný marmeládový střed.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Martha Thaler
						
						
							Hospodyně z Zmailer-Hof
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								12 kusů
							
							
								
								90 MIN.
							
						- 
											2vejce
- 
											1 baleníbalíček vanilkového cukru
- 
											1 špetkasůl
- 
											40 gcukru
- 
											1 lžícerumu
- 
											120 - 140 mlmléka
- 
											marmeláda
- 
											2 lžícemásla
- 
											25 gdrożdży
- 
											400 gmouky
Příprava - Buchty
						- 
										 1.
												
											KrokKvasnice smíchejte s cukrem a vlažnou vodou. Toto "předtěsto" nechejte 20 minut přikryté odpočívat při teplotě asi 35° C. 1.
												
											KrokKvasnice smíchejte s cukrem a vlažnou vodou. Toto "předtěsto" nechejte 20 minut přikryté odpočívat při teplotě asi 35° C.
- 
										 2.
												
											KrokMezitím rozpusťte máslo, přidejte vejce, vanilkový cukr, sůl a rum. Pak prosejte mouku a promíchejte ji. Nakonec přidejte "Dampfl" a dobře ho zapracujte. Těsto šlehejte, dokud nezačne bublat. Poté nechte 20 minut kynout. 2.
												
											KrokMezitím rozpusťte máslo, přidejte vejce, vanilkový cukr, sůl a rum. Pak prosejte mouku a promíchejte ji. Nakonec přidejte "Dampfl" a dobře ho zapracujte. Těsto šlehejte, dokud nezačne bublat. Poté nechte 20 minut kynout.
- 
										 3.
												
											KrokRozwałkować ciasto na gruby placek, wyciąć kółka, wypełnić je z dżemem, złożyć i dobrze zamknąć. Włożyć do nasmarowanej masłem formy złączeniem do dołu, każdą buchtę posmarować roztopionym masłem. 3.
												
											KrokRozwałkować ciasto na gruby placek, wyciąć kółka, wypełnić je z dżemem, złożyć i dobrze zamknąć. Włożyć do nasmarowanej masłem formy złączeniem do dołu, każdą buchtę posmarować roztopionym masłem.
- 
										 4.
												
											KrokPřikryjte utěrkou a na teplém místě nechejte odstát. 4.
												
											KrokPřikryjte utěrkou a na teplém místě nechejte odstát.
- 
										 5.
												
											KrokW podgrzanym do 180° C piekarniku piec około 30 minut. 5.
												
											KrokW podgrzanym do 180° C piekarniku piec około 30 minut.
- 
										 6.
												
											KrokVytáhněte plech z trouby a nechejte buchty trochu zchladnout, potom je vyklopte a servírujte teplé (například s vanilkovým krémem). 6.
												
											KrokVytáhněte plech z trouby a nechejte buchty trochu zchladnout, potom je vyklopte a servírujte teplé (například s vanilkovým krémem).
- 
								Hodně štěstí
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	