Predkrm
Bylinkové plněné taštičky Schlutzer
Bylinkové plněné taštičky
Schlutzer, těstovinové taštičky, s čerstvými bylinkami jsou jarní edicí slavných jihotyrolských Schlutzkrapfen.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Elke Prader
						
						
							Hospodyně z Wieshof
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								4 lidé
							
							
								
								60 MIN.
							
						- Na těsto:
- 
											100 gžitné mouky
- 
											120 gpšeničné mouky
- 
											1vejce z volného chovu
- 
											1 lžíceoleje
- 
											50 - 80 mlvody
- 
											trocha soli
												50
												
													g
												
											
											
												cibule
											
										
												50
												
													g
												
											
											
												másla
											
										
												1
												
											
											
												stroužek česneku
											
										
												100
												
													g
												
											
											
												brambor (uvařené a rozmačkané)
											
										
												200
												
													g
												
											
											
												ricotty
											
										
												1
												
													lžicka
												
											
											
												pažitky, petrželky, bazalky
											
										
												sůl, pepř
											
										
												 trocha parmazánu
											
										
												bylinková sůl
											
										Příprava - Bylinkové plněné taštičky Schlutzer
						- 
										 1.
												
											KrokZ přísad připravte vláčné těsto, přikryjte ho a nechejte 30 minut odstát. 1.
												
											KrokZ přísad připravte vláčné těsto, přikryjte ho a nechejte 30 minut odstát.
- 
										 2.
												
											KrokOloupejte cibuli, nakrájejte ji na malé kostičky a poduste ji na másle spolu s česnekem. 2.
												
											KrokOloupejte cibuli, nakrájejte ji na malé kostičky a poduste ji na másle spolu s česnekem.
- 
										 3.
												
											KrokPřidejte brambory, ricottu a najemno nakrájené bylinky, dobře promíchejte. Ochuťte solí a pepřem. 3.
												
											KrokPřidejte brambory, ricottu a najemno nakrájené bylinky, dobře promíchejte. Ochuťte solí a pepřem.
- 
										 4.
												
											KrokZ tenkého plátu těsta vykrojte kulaté, asi 6 cm velké plátky, naplňte je bylinkovou směsí, vytvarujte z těsta taštičky ve tvaru půlměsíce a pevně je stlačte. 4.
												
											KrokZ tenkého plátu těsta vykrojte kulaté, asi 6 cm velké plátky, naplňte je bylinkovou směsí, vytvarujte z těsta taštičky ve tvaru půlměsíce a pevně je stlačte.
- 
										 5.
												
											KrokTaštičky Schlutzkrapfen dejte do vroucí vody a nechte je 2 až 3 minuty lehce povařit. 5.
												
											KrokTaštičky Schlutzkrapfen dejte do vroucí vody a nechte je 2 až 3 minuty lehce povařit.
- 
										 6.
												
											KrokVyjměte je z vody, dobře je osušte a vyrovnejte na talíře. 6.
												
											KrokVyjměte je z vody, dobře je osušte a vyrovnejte na talíře.
- 
										 7.
												
											KrokNakonec taštičky posypte parmazánem, přelijte je přepuštěným máslem a posypte pažitkou a bylinkovou solí. 7.
												
											KrokNakonec taštičky posypte parmazánem, přelijte je přepuštěným máslem a posypte pažitkou a bylinkovou solí.
- 
								Hodně štěstí
 
	 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
  
	 
	