Predkrm
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
Zemědělci v Jižním Tyrolsku sklízejí pouze bílý chřest. Lze si ho vychutnat i za studena, jak dokazuje tento lahodný salát.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Franz Schwarz
						
						
							Hospodář provozující vinařský šenk Oberlegar
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								2 lidé
							
							
								
								30 MIN.
							
						- 
											1 svazeksvazek pampelišek
- 
											1 lžícemásla
- 
											3uvařená vajíčka
- 
											250 gzeleného chřestu
- 
											5malých rajčat
- 
											250 gbílého chřestu
- 
											ocet z bílého vína
- 
											1 lžickacukru
- 
											olivového oleje
- 
											1/4citronu
Příprava - Chřestový salát s vejcem
						- 
										 1.
												
											KrokPřiveďte k varu dostatečné množství slané vody a ochuťte ji cukrem, citrónem a máslem. 1.
												
											KrokPřiveďte k varu dostatečné množství slané vody a ochuťte ji cukrem, citrónem a máslem.
- 
										 2.
												
											KrokUmytý zelený chřest a oloupaný bílý chřest ponořte na pět minut do horké vody. 2.
												
											KrokUmytý zelený chřest a oloupaný bílý chřest ponořte na pět minut do horké vody.
- 
										 3.
												
											KrokVyjměte chřest z vody, nechejte trochu zchladnout a nakrájejte jej na malé kousky. 3.
												
											KrokVyjměte chřest z vody, nechejte trochu zchladnout a nakrájejte jej na malé kousky.
- 
										 4.
												
											KrokUmyté pampeliškové listy smíchejte s chřestem a dochuťte rajčaty, octem a olejem. 4.
												
											KrokUmyté pampeliškové listy smíchejte s chřestem a dochuťte rajčaty, octem a olejem.
- 
										 5.
												
											KrokNakonec přidejte vařená vejce a servíruje. 5.
												
											KrokNakonec přidejte vařená vejce a servíruje.
- 
								Hodně štěstí
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	