Predkrm
Tirtlen
Tirtlen
Tirtlen je tradiční sádlové pečivo jihotyrolské kuchyně, které pochází z údolí Pustertal a Eisacktal.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Paul Huber
						
						
							Hospodář z Griesserhof
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								10 kusů
							
							
								
								40 MIN.
							
						- Na těsto:
- 
											170 gžitné mouky
- 
											80 gmouky
- 
											100 gziemniaków, ugotowanych i przeciśniętych przez praskę
- 
											1 lžíceolej
- 
											80 mlvlažného mléka
- 
											sůl
- 
											1vejce z volného chovu
												30
												
													g
												
											
											
												cibule
											
										
												20
												
													g
												
											
											
												másla
											
										
												500
												
													g
												
											
											
												špenátu
											
										
												150
												
													g
												
											
											
												tvarohu
											
										
												parmezán a muškátový oříšek podle chuti
											
										
												sůl
											
										
												pepř
											
										Příprava - Tirtlen
						- 
										 1.
												
											KrokSuroviny na těsto smíchejte a prohněťte. Poté těsto rozválejte a vykrajujte kulaté tvary. 1.
												
											KrokSuroviny na těsto smíchejte a prohněťte. Poté těsto rozválejte a vykrajujte kulaté tvary.
- 
										 2.
												
											KrokCibuli nakrájejte nadrobno, osmahněte na troše másla, lehce zaprašte moukou a nechte zhnědnout. 2.
												
											KrokCibuli nakrájejte nadrobno, osmahněte na troše másla, lehce zaprašte moukou a nechte zhnědnout.
- 
										 3.
												
											KrokŠpenát lehce povařte, pak vymačkejte vodu a špenát rozmixujte na ne příliš jemnou kaši. 3.
												
											KrokŠpenát lehce povařte, pak vymačkejte vodu a špenát rozmixujte na ne příliš jemnou kaši.
- 
										 4.
												
											KrokVšechny suroviny na náplň smíchejte, přidejte opečenou cibuli a podle chuti okořeňte. 4.
												
											KrokVšechny suroviny na náplň smíchejte, přidejte opečenou cibuli a podle chuti okořeňte.
- 
										 5.
												
											KrokNáplň položte na vykrojená kolečka a přikryjeme prázdnými kolečky těsta. Okraje dobře přitiskněte k sobě. 5.
												
											KrokNáplň položte na vykrojená kolečka a přikryjeme prázdnými kolečky těsta. Okraje dobře přitiskněte k sobě.
- 
										 6.
												
											KrokTirtlen osmažte v horkém tuku a nechte je dobře okapat. 6.
												
											KrokTirtlen osmažte v horkém tuku a nechte je dobře okapat.
- 
										 7.
												
											KrokPodávejte horké. 7.
												
											KrokPodávejte horké.
- 
								Hodně štěstí
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	