Dezert
Jablečné tiramisu
Jablečné tiramisu
Jihotyrolská interpretace italské klasiky - zcela bez kofeinu, zato se šťavnatými jablky.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Waltraud Ladurner Pixner
						
						
							Hospodyně z Gasserhof
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								4 lidé
							
							
								
								60 MIN.
							
						- 
											2jablka
- 
											3sůl
- 
											200 mljablečné šťávy
- 
											120 gcukru
- 
											15 gcukru
- 
											120 gmouky
- 
											2 lžícecitronové šťávy
- 
											1 špetkasůl
- 
											1 lžícemeruňkového likéru
												125
												
													g
												
											
											
												mascarpone
											
										
												125
												
													g
												
											
											
												bílého jogurtu
											
										
												30
												
													g
												
											
											
												cukru
											
										
												100
												
													ml
												
											
											
												smetany
											
										
												2
												
													lžíce
												
											
											
												vaječného likéru
											
										Příprava - Jablečné tiramisu
						- 
										 1.
												
											KrokVejce, cukr a sůl smíchejte na pěnu, opatrně přidávejte mouku, poté pečte 7 minut při 180° C. 1.
												
											KrokVejce, cukr a sůl smíchejte na pěnu, opatrně přidávejte mouku, poté pečte 7 minut při 180° C.
- 
										 2.
												
											KrokOloupejte jablka, nakrájejte je na kostičky a poduste je s jablečnou šťávou, až změknou. Dochuťte cukrem, citronovou šťávou a meruňkovým likérem. 2.
												
											KrokOloupejte jablka, nakrájejte je na kostičky a poduste je s jablečnou šťávou, až změknou. Dochuťte cukrem, citronovou šťávou a meruňkovým likérem.
- 
										 3.
												
											KrokKrém: Mascarpone, bílý jogurt a cukr dobře promíchejte. Ušlehejte ze smetany šlehačku a spolu s vaječným likérem přimíchejte do krému. 3.
												
											KrokKrém: Mascarpone, bílý jogurt a cukr dobře promíchejte. Ušlehejte ze smetany šlehačku a spolu s vaječným likérem přimíchejte do krému.
- 
										 4.
												
											KrokZ piškotového základu vykrajujte kolečka. Do skleniček ukládejte do vrstev střídavě kolečka piškotového základu, kostky jablek a krém. 4.
												
											KrokZ piškotového základu vykrajujte kolečka. Do skleniček ukládejte do vrstev střídavě kolečka piškotového základu, kostky jablek a krém.
- 
								Hodně štěstí
 
	Waltraud Ladurner Pixner
						
							Selka nabízející dovolenou na statku pod značkou "Roter Hahn"
						
						
						
						
						
							
								Gasserhof v Kuens
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
	 
	