&noscript=1 /> Jablečné tiramisu - Recept z Jižního Tyrolska Recept
 

Dezert

Jablečné tiramisu

Jablečné tiramisu

Jihotyrolská interpretace italské klasiky - zcela bez kofeinu, zato se šťavnatými jablky.
Waltraud Ladurner Pixner
Hospodyně z Gasserhof
Přísady
4 lidé
60 MIN.
  • 2
    jablka
  • 3
    sůl
  • 200 ml
    jablečné šťávy
  • 120 g
    cukru
  • 15 g
    cukru
  • 120 g
    mouky
  • 2 lžíce
    citronové šťávy
  • 1 špetka
    sůl
  • 1 lžíce
    meruňkového likéru
  • Krém:
  • 125 g
    mascarpone
  • 125 g
    bílého jogurtu
  • 30 g
    cukru
  • 100 ml
    smetany
  • 2 lžíce
    vaječného likéru
  • Vytisnout recept
    www.roterhahn.it
    Příprava - Jablečné tiramisu
    • circle-dashed 1.
      Krok
      Vejce, cukr a sůl smíchejte na pěnu, opatrně přidávejte mouku, poté pečte 7 minut při 180° C.
    • circle-dashed 2.
      Krok
      Oloupejte jablka, nakrájejte je na kostičky a poduste je s jablečnou šťávou, až změknou. Dochuťte cukrem, citronovou šťávou a meruňkovým likérem.
    • circle-dashed 3.
      Krok
      Krém: Mascarpone, bílý jogurt a cukr dobře promíchejte. Ušlehejte ze smetany šlehačku a spolu s vaječným likérem přimíchejte do krému.
    • circle-dashed 4.
      Krok
      Z piškotového základu vykrajujte kolečka. Do skleniček ukládejte do vrstev střídavě kolečka piškotového základu, kostky jablek a krém.
    •  
      Hodně štěstí
    Waltraud Ladurner Pixner
    Selka nabízející dovolenou na statku pod značkou "Roter Hahn"
    Gasserhof v Kuens
    Další recepty

    Dostali jste chuť?