Hlavní jídlo
Jehněčí pečeně (Bauernschöpsernes)
Jehněčí pečeně
Schöpserne je oblíbený pokrm z jehněčího masa, který se na horských statcích v Jižním Tyrolsku jí po celý rok.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Daniela Kaserer
						
						
							Hospodyně provozující selský šenk Niedermair
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								4 lidé
							
							
								
								150 MIN.
							
						- 
											1,3 kgjehněčího masa
- 
											1celá cibule
- 
											3stroužky česneku
- 
											sůl, pepř
- 
											koření (šalvěj, majoránka, bobkový list).
- 
											500 mlčerveného vína k zalití
Příprava - Jehněčí pečeně (Bauernschöpsernes)
						- 
										 1.
												
											KrokOsmahněte cibuli a česnek na troše oleje. 1.
												
											KrokOsmahněte cibuli a česnek na troše oleje.
- 
										 2.
												
											KrokPřidejte maso, osolte, opepřete, ochuťte šalvějí a majoránkou a maso opečte. 2.
												
											KrokPřidejte maso, osolte, opepřete, ochuťte šalvějí a majoránkou a maso opečte.
- 
										 3.
												
											KrokNeustále otáčejte a znovu a znovu podlívejte červeným vínem. 3.
												
											KrokNeustále otáčejte a znovu a znovu podlívejte červeným vínem.
- 
										 4.
												
											KrokPo dosažení požadované barvy zaprášíme trochou mouky a pokračujeme ve smažení. 4.
												
											KrokPo dosažení požadované barvy zaprášíme trochou mouky a pokračujeme ve smažení.
- 
										 5.
												
											KrokPo 10 minutách přilijte vodu a bobkový list. 5.
												
											KrokPo 10 minutách přilijte vodu a bobkový list.
- 
										 6.
												
											KrokPoté vařte, dokud maso nebude správně propečené. 6.
												
											KrokPoté vařte, dokud maso nebude správně propečené.
- 
										 7.
												
											KrokPodávejte s červeným zelím, rýží nebo špekovými knedlíky. 7.
												
											KrokPodávejte s červeným zelím, rýží nebo špekovými knedlíky.
- 
								Hodně štěstí
 
	Daniela Kaserer
						
							Hospodyně provozující selský šenk pod značkou "Roter Hahn"
						
						
						
						
						
							
								Niedermair v Kastelbell/Tschars
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	