Predkrm
Knedlík z červené řepy
Knedlík z červené řepy
Tato varianta knedlíků přináší na talíř spoustu barvy. Nejlépe je připravíte v páře, aby si zachovaly červenou barvu.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Christian Pinggera
						
						
							Hospodář z Schnalshuberhof
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								12 knedlíků
							
							
								
								90 MIN.
							
						- 
											50 gpórku
- 
											300 gnivy
- 
											50 gmascarpone
- 
											150 mlsmetany
- 
											500 gsůl, pepř
- 
											trochu na malé kousky nasekané petržele
- 
											2vejce
- 
											sůl, pepř
- 
											kmín
- 
											2 lžícemouky
- 
											měkký sýr
Příprava - Knedlík z červené řepy
						- 
										 1.
												
											KrokTři červené řepy nejdříve uvařte a poté z nich vytvořte pyré. 1.
												
											KrokTři červené řepy nejdříve uvařte a poté z nich vytvořte pyré.
- 
										 2.
												
											KrokCibuli a česnek nakrájejte na malé kousky a krátce poduste, mléko ohřejte, aby bylo vlažné. 2.
												
											KrokCibuli a česnek nakrájejte na malé kousky a krátce poduste, mléko ohřejte, aby bylo vlažné.
- 
										 3.
												
											KrokNyní pyré z řepy promíchejte s cibulí, česnekem a s mlékem s pečivem, petrželí a vejci, přidejte sůl, pepř a kmín. Těsto posypejte trochou mouky a nechejte odstát. 3.
												
											KrokNyní pyré z řepy promíchejte s cibulí, česnekem a s mlékem s pečivem, petrželí a vejci, přidejte sůl, pepř a kmín. Těsto posypejte trochou mouky a nechejte odstát.
- 
										 4.
												
											KrokPoté z těsta vytvořte knedlíky a do středu každého knedlíku dejte kousek měkkého sýra velikosti kostky cukru. Knedlíky uzavřete. 4.
												
											KrokPoté z těsta vytvořte knedlíky a do středu každého knedlíku dejte kousek měkkého sýra velikosti kostky cukru. Knedlíky uzavřete.
- 
										 5.
												
											KrokBěhem toho krátce duste pórek na rozpáleném oleji, poté přidejte nivu a sýr mascarpone a nechejte trochu změknout. Přidejte smetanu a nechejte trochu povařit. 5.
												
											KrokBěhem toho krátce duste pórek na rozpáleném oleji, poté přidejte nivu a sýr mascarpone a nechejte trochu změknout. Přidejte smetanu a nechejte trochu povařit.
- 
										 6.
												
											KrokZe směsi vytvořte pyré, kterým polejete před servírováním uvařené knedlíky. 6.
												
											KrokZe směsi vytvořte pyré, kterým polejete před servírováním uvařené knedlíky.
- 
								Hodně štěstí
 
	Christian Pinggera
						
							Hospodář provozující vinařský šenk pod značkou "Roter Hahn"
						
						
						
						
						
							
								Schnalshuberhof v Algundu
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	