Dezert
Apfelkiachl
Apfelkiachl
V minulosti se plátky jablek v těstě dokonce používaly jako náhrada svatebního dortu. Nejlépe chutnají ozdobené skořicí a cukrem.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Andrea Müller
						
						
							Hospodyně z Pirchhof
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								4 lidé
							
							
								
								30 MIN.
							
						- 
											4jablka
												300
												
													g
												
											
											
												mouky
											
										
												500
												
													ml
												
											
											
												mléka
											
										
												3
												
											
											
												vejce
											
										
												trocha soli
											
										
												vanilkového cukru
											
										
												trocha skorice
											
										
												práškového cukru
											
										Příprava - Apfelkiachl
						- 
										 1.
												
											KrokOloupejte 4 jablka, vyřízněte jádřinec a nakrájejte je plátky. Posypte vanilkovým cukrem a skořicí. 1.
												
											KrokOloupejte 4 jablka, vyřízněte jádřinec a nakrájejte je plátky. Posypte vanilkovým cukrem a skořicí.
- 
										 2.
												
											KrokSmíchejte přísady na těsto. 2.
												
											KrokSmíchejte přísady na těsto.
- 
										 3.
												
											KrokJablka namočte do palačinkové směsi, osmažte na rozpáleném tuku z obou stran dohněda, vyjměte a nechte okapat na kuchyňské utěrce. 3.
												
											KrokJablka namočte do palačinkové směsi, osmažte na rozpáleném tuku z obou stran dohněda, vyjměte a nechte okapat na kuchyňské utěrce.
- 
										 4.
												
											KrokJeště horké jablečné koláčky posypeme moučkovým cukrem a podáváme s vanilkovou omáčkou nebo brusinkovým džemem a lístkem máty. 4.
												
											KrokJeště horké jablečné koláčky posypeme moučkovým cukrem a podáváme s vanilkovou omáčkou nebo brusinkovým džemem a lístkem máty.
- 
								Hodně štěstí
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	