pecivo
Medový ovocný chléb
Medový ovocný chléb
Tento chléb s medem, sušeným ovocem a ořechy chutná nejlépe teplý a podávaný s máslem.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Gloria Messner
						
						
							Hospodyně z Ronacherhof
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								1 bochník
							
							
								
								180 MIN.
							
						- 
											350 mlmléka
- 
											30 gkvasnic
- 
											100 gmedu
- 
											2 lžickasůl
- 
											500 gcelozrnné špaldové nebo pšeničné mouky
- 
											150 gvlašských ořechů nebo lískových oříšků
- 
											300 gsušeného ovoce
- 
											100 grozinek
- 
											100 mlsmetany
- 
											80 gmásla
- 
											máslo a mouka na vymazání formy
Příprava - Medový ovocný chléb
						- 
										 1.
												
											KrokVšechny suroviny uhněteme v měkké těsto. Těsto přikryjeme a necháme ho 1 hodinu odpočívat na teplém místě. 1.
												
											KrokVšechny suroviny uhněteme v měkké těsto. Těsto přikryjeme a necháme ho 1 hodinu odpočívat na teplém místě.
- 
										 2.
												
											KrokFormu na bochník vymažeme změklým máslem a vysypte moukou. 2.
												
											KrokFormu na bochník vymažeme změklým máslem a vysypte moukou.
- 
										 3.
												
											KrokVlijeme těsto, přikryjeme a necháme ještě 30 minut kynout. 3.
												
											KrokVlijeme těsto, přikryjeme a necháme ještě 30 minut kynout.
- 
										 4.
												
											KrokPoté pečeme 50 až 60 minut při 200 °C. 4.
												
											KrokPoté pečeme 50 až 60 minut při 200 °C.
- 
								Hodně štěstí
 
	Gloria Messner
						
							Selka nabízející dovolenou na statku pod značkou "Roter Hahn"
						
						
						
						
						
							
								Ronacherhof v Rittenu/Klobenstein
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
  
	 
	