Predkrm
Zelené bramborové noky s hlívou královskou
Noky s hlívami
Brambory z pole, špenát ze zahrady a lahodné houby: skvělý recept, který si můžete vychutnat při zvláštních příležitostech.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Andreas Kalser & Josef Obkircher
						
						
							Sedláci z Kirnig
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								4 lidé
							
							
								
								60 MIN.
							
						- Na noky:
- 
											500 gbrambor
- 
											200 gšpenátu
- 
											2 lžícemásla
- 
											1 na špicku nožemuškátového oříšku
- 
											2žloutky z vajec z volného chovu
- 
											2 lžíceparmazán
- 
											trochu mouky
												300 - 500
												
													g
												
											
											
												hlívy královské
											
										
												olivového oleje
											
										
												sůl
											
										
												trochu bílého vína
											
										
												trochu smetany
											
										
												petrželová nať
											
										
												pepř
											
										Příprava - Zelené bramborové noky s hlívou královskou
						- 
										 1.
												
											KrokOloupejte a nakrájejte brambory a uvařte je v osolené vodě. Ke konci vaření přidejte špenát a krátce povařte. Sceďte, prolisujte mačkadlem na brambory a nechte vychladnout. 1.
												
											KrokOloupejte a nakrájejte brambory a uvařte je v osolené vodě. Ke konci vaření přidejte špenát a krátce povařte. Sceďte, prolisujte mačkadlem na brambory a nechte vychladnout.
- 
										 2.
												
											KrokDo bramborového těsta vpracujte máslo, muškátový oříšek, žloutky z vajec z volného chovu a parmazán. 2.
												
											KrokDo bramborového těsta vpracujte máslo, muškátový oříšek, žloutky z vajec z volného chovu a parmazán.
- 
										 3.
												
											KrokPřidejte tolik mouky, aby vzniklo středně tuhé těsto. 3.
												
											KrokPřidejte tolik mouky, aby vzniklo středně tuhé těsto.
- 
										 4.
												
											KrokVypracované noky vložte do vroucí osolené vody a jakmile vyplavou na povrch, sceďte je pomocí sběrače. 4.
												
											KrokVypracované noky vložte do vroucí osolené vody a jakmile vyplavou na povrch, sceďte je pomocí sběrače.
- 
										 5.
												
											KrokVypracované noky vložte do vroucí osolené vody a jakmile vyplavou na povrch, sceďte je pomocí sběrače. 5.
												
											KrokVypracované noky vložte do vroucí osolené vody a jakmile vyplavou na povrch, sceďte je pomocí sběrače.
- 
								Hodně štěstí
 
	Andreas Kalser & Josef Obkircher
						
							Sedláci nabízející kvalitní výrobky pod značkou "Roter Hahn"
						
						
						
						
						
							
								Kirnig v Aldeinu
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
	 
	