Hlavní jídlo
Pohankový Riebler
Pohankový Riebler
Riebler je na kousky roztrhaná pohanková placka (Schwarzplent). Tento vyhledávaný dezert se podává jako hlavní chod.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Elisabeth Tauferer
						
						
							Hospodyně z Ebnicherhof
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								4 lidé
							
							
								
								30 MIN.
							
						- 
											200 gjablek nakrájených na kostičky
- 
											200 gpohanky (hrubé)
- 
											250 mlmléka
- 
											3vejce z volného chovu
- 
											máslo na smažení
- 
											práškový cukr na posypání
- 
											švestkový džem
Příprava - Pohankový Riebler
						- 
										 1.
												
											KrokPohanku smíchejte s mlékem a nechte ji asi hodinu nebo déle namočenou. Poté vmíchejte vejce a sůl. 1.
												
											KrokPohanku smíchejte s mlékem a nechte ji asi hodinu nebo déle namočenou. Poté vmíchejte vejce a sůl.
- 
										 2.
												
											KrokNa pánvi rozpusťte máslo, přidejte těsto, osmažte ho, až lehce zhnědne, otočte a stěrkou rozdělte na malé kousky. 2.
												
											KrokNa pánvi rozpusťte máslo, přidejte těsto, osmažte ho, až lehce zhnědne, otočte a stěrkou rozdělte na malé kousky.
- 
										 3.
												
											KrokPřidejte jablka a smažte, dokud těsto pěkně nezhnědne. 3.
												
											KrokPřidejte jablka a smažte, dokud těsto pěkně nezhnědne.
- 
										 4.
												
											KrokRiebler položíme na talíř, posypeme cukrem a moučkovým cukrem a podáváme se švestkovým džemem. 4.
												
											KrokRiebler položíme na talíř, posypeme cukrem a moučkovým cukrem a podáváme se švestkovým džemem.
- 
								Hodně štěstí
 
	Elisabeth Tauferer
						
							Hospodyně provozující vinařský šenk pod značkou "Roter Hahn"
						
						
						
						
						
							
								Ebnicherhof v Rittenu
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	