Predkrm
Polévka z divokých bylin
Polévka z divokých bylin
V Jižním Tyrolsku jsou divoké byliny důležitou součástí domácí lékárničky, ale také nepostradatelnou kulinářskou součástí.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Martha Thaler
						
						
							Hospodyně z Zmailer-Hof
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								4 lidé
							
							
								
								45 MIN.
							
						- 
											300 gbrambor
- 
											500 gpora
- 
											2 - 3stroužky česneku
- 
											oleje
- 
											2 lžícemásla
- 
											2 lmasového vývaru
- 
											180 gdivokých bylin (merlík všedobr, listy kopřiv, medvědí česnek, šťovík kyselý)
- 
											sůl, pepř
- 
											trocha smetany
Příprava - Polévka z divokých bylin
						- 
										 1.
												
											KrokNaškrábejte brambory a nakrájejte je na malé kostičky. Pórek rozpulte a nakrájejte na tenké kroužky. Oloupejte česnek, nakrájejte ho na malé kousky. V hrnci zahřejte olej a máslo a začněte dusit česnek s pórkem. 1.
												
											KrokNaškrábejte brambory a nakrájejte je na malé kostičky. Pórek rozpulte a nakrájejte na tenké kroužky. Oloupejte česnek, nakrájejte ho na malé kousky. V hrnci zahřejte olej a máslo a začněte dusit česnek s pórkem.
- 
										 2.
												
											KrokWszystko podlać bulionem i gotować na wolnym ogniu przez ok. 30 min. 2.
												
											KrokWszystko podlać bulionem i gotować na wolnym ogniu przez ok. 30 min.
- 
										 3.
												
											KrokDivoké bylinky krátce blanšírujte a do polévky je přidejte až krátce před servírováním. 3.
												
											KrokDivoké bylinky krátce blanšírujte a do polévky je přidejte až krátce před servírováním.
- 
										 4.
												
											KrokV mixéru vše promixujte na pyré, ochuťte solí a pepřem a podávejte s troškou smetany. 4.
												
											KrokV mixéru vše promixujte na pyré, ochuťte solí a pepřem a podávejte s troškou smetany.
- 
								Hodně štěstí
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	