Predkrm
Špenátový Tschutsch
Špenátový Tschutsch
Tschutsch je vlastně tradiční sladký pokrm z jihotyrolské nížiny. Zde je pokrm interpretován se špenátem.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Doris Gruber
						
						
							Hospodyně provozující vinařský šenk Planitzer
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								4 lidé
							
							
								
								45 MIN.
							
						- 
											300 gmouky
- 
											500 mlčerstvého mléka
- 
											sůl
- 
											6vejce
- 
											2 lžícemásla
- 
											2 lžícepórku (nakrájeného na malé kousky)
- 
											2stroužky česneku
- 
											400 gšpenátu (uvařeného a nasekaného)
- 
											1 lžícepetržel (nasekaný)
- 
											sůl, pepř
- 
											muškátový ořech (nastrouhaný)
- 
											olivový olej
Příprava - Špenátový Tschutsch
						- 
										 1.
												
											KrokMouku promíchejte s mlékem, opatrně přidejte sůl a vejce. 1.
												
											KrokMouku promíchejte s mlékem, opatrně přidejte sůl a vejce.
- 
										 2.
												
											KrokRozpusťte máslo, přidejte pórek, poté česnek a krátce osmahněte. 2.
												
											KrokRozpusťte máslo, přidejte pórek, poté česnek a krátce osmahněte.
- 
										 3.
												
											KrokPřidejte špenát a petrželku, okořeňte a vše vařte na mírném ohni asi 5 minut bez pokličky. 3.
												
											KrokPřidejte špenát a petrželku, okořeňte a vše vařte na mírném ohni asi 5 minut bez pokličky.
- 
										 4.
												
											KrokDo hrnce na pečení dejte olej, aby se zakrylo jeho dno, a rozložte do něj špenát. 4.
												
											KrokDo hrnce na pečení dejte olej, aby se zakrylo jeho dno, a rozložte do něj špenát.
- 
										 5.
												
											KrokVložte do trouby předehřáté na 220 °C při horním a spodním pečení (nebo na 200 °C při cirkulačním pečení). Pečte až do té doby, než špenátový Tschutsch začne vypadat jaké měsíční krajina. 5.
												
											KrokVložte do trouby předehřáté na 220 °C při horním a spodním pečení (nebo na 200 °C při cirkulačním pečení). Pečte až do té doby, než špenátový Tschutsch začne vypadat jaké měsíční krajina.
- 
										 6.
												
											KrokŠpenátový Tschutsch nakrájejte na kousky a servírujte se salátem. 6.
												
											KrokŠpenátový Tschutsch nakrájejte na kousky a servírujte se salátem.
- 
								Hodně štěstí
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	