pecivo
Šťavnatý jablečný koláč
Šťavnatý jablečný koláč
Trochu jinak připravený jablečný koláč překvapí intenzivní vůní přirozeně zakalené jablečné šťávy.
					
				
				
				
				
	
	
							Irmi Oberhofer
						
						
							Farmářova žena ze statku Burg Latsch
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								1 koláč (Ø 26 cm)
							
							
								
								105 MIN.
							
						- 
											250 gpšeničné nebo špaldové mouky
- 
											125 gmásla
- 
											125 gakátového medu
- 
											1vejce z volného chovu
- 
											1/2 pytlícekprášku do pečiva
- 
											trocha citronové kůry
												6
												
											
											
												velkých sladkých jablek
											
										
												750
												
													ml
												
											
											
												přírodně zakalené jablečné šťávy
											
										
												2
												
													pytlícek
												
											
											
												prášku na vanilkový pudink
											
										
												200 - 250
												
													ml
												
											
											
												smetany
											
										
												1
												
													lžicka
												
											
											
												lžíce skořice
											
										Příprava - Šťavnatý jablečný koláč
						- 
										 1.
												
											KrokVložte do pečící formy (dno a boky dobře zakryjte) a nechejte zchladnout. 1.
												
											KrokVložte do pečící formy (dno a boky dobře zakryjte) a nechejte zchladnout.
- 
										 2.
												
											KrokZe všech přísad vytvořte těsto, dobře ho umíchejte a vyválejte do velkého kruhu. 2.
												
											KrokZe všech přísad vytvořte těsto, dobře ho umíchejte a vyválejte do velkého kruhu.
- 
										 3.
												
											KrokOloupejte jablka a nakrájejte je na úzké plátky. 3.
												
											KrokOloupejte jablka a nakrájejte je na úzké plátky.
- 
										 4.
												
											KrokNyní uvařte z jablečné šťávy a vanilkového prášku pudink, promíchejte ho s plátky jablek a naplňte jím pečící formu. 4.
												
											KrokNyní uvařte z jablečné šťávy a vanilkového prášku pudink, promíchejte ho s plátky jablek a naplňte jím pečící formu.
- 
										 5.
												
											KrokKoláč pečte při 180° C 60 minut. 5.
												
											KrokKoláč pečte při 180° C 60 minut.
- 
										 6.
												
											KrokDůležité: nechejte alespoň na 4 hodiny vychladit, až poté koláč vyjměte z formy. 6.
												
											KrokDůležité: nechejte alespoň na 4 hodiny vychladit, až poté koláč vyjměte z formy.
- 
										 7.
												
											KrokNamíchejte šlehačku, smíchejte s trochou skořice a pomažte koláč. 7.
												
											KrokNamíchejte šlehačku, smíchejte s trochou skořice a pomažte koláč.
- 
										 8.
												
											KrokTip: Dort je obzvlášť chutný a svěží, když je vychlazený! 8.
												
											KrokTip: Dort je obzvlášť chutný a svěží, když je vychlazený!
- 
								Hodně štěstí
 
				 
	 
	 
	 
	