&noscript=1 /> Placatý sýrový knedlík - Recept z Jižního Tyrolska Recept
 

Predkrm

Placatý sýrový knedlík

Placatý sýrový knedlík

Zploštělé knedlíčky se nejprve smaží, pak se vaří a podávají se se zelným salátem nebo polévkou.
Claudia Eder
Hospodyně z Moarhof
Přísady
4-6 lidé
20 MIN.
  • 1 kg
    pečiva na knedlíky
  • čerstvá petrželka
  • 250 ml
    mléka
  • přepuštěné máslo
  • 60 g
    hnědého másla
  • 2 - 3
    stroužky česneku
  • 7 - 8
    vejce
  • pažitky
  • 120 g
    šedého sýra (špekového)
  • 40 g
    parmazánu (nastrouhaného)
  • 4 lžíce
    pažitky
  • 2 lžíce
    velmi vyzrálého sýra Kneta
  • sůl, pepř
Vytisnout recept
www.roterhahn.it
Příprava - Placatý sýrový knedlík
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Pečivo na knedlíky, vejce a také najemno nasekaný česnek promíchejte s pažitkou a petrželí, ochuťte solí a pepřem.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Hmotu nechejte asi 5 minut odstát, vytvarujte z nich malé bochánky a na přepuštěném másle je lehce opečte dohněda.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Mezitím přiveďte do varu dostatek slané vody a ponořte do ní opečené knedlíky.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Knedlíky vyjměte naběračkou po 8 až 10 minutách. Posypejte parmezánem a servírujte s máslem a s trochou pažitky.
  •  
    Hodně štěstí
Monika Eder
Selka nabízející kvalitní výrobky pod značkou "Roter Hahn"
Moarhof v Sandu in Taufers
Další recepty

Dostali jste chuť?