Predkrm
Vaječné špecle
Vaječné špecle
V souladu s příslovím "v létě mysli na zimu" poskytuje tento recept zásoby pro chladné období.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Annemarie Vallazza
						
						
							Hospodyně provozující selský šenk Lüch de Survisc
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								6 lidé
							
							
								
								30 MIN.
							
						- 
											400 gpšeničné mouky
- 
											4vejce
- 
											100 gšpaldové mouky
												1
												
													špetka
												
											
											
												sůl
											
										
												2
												
													lžíce
												
											
											
												másla
											
										
												2
												
													lžíce
												
											
											
												smetany
											
										
												1
												
													svazek
												
											
											
												pažitky
											
										
												250
												
													ml
												
											
											
												mléka
											
										Příprava - Vaječné špecle
						- 
										 1.
												
											KrokMouku a sůl smíchejte se smetanou, mlékem a potom promíchejte s vajíčky na hladké a tuhé těsto. 1.
												
											KrokMouku a sůl smíchejte se smetanou, mlékem a potom promíchejte s vajíčky na hladké a tuhé těsto.
- 
										 2.
												
											KrokK varu přiveďte dostatek slané vody. 2.
												
											KrokK varu přiveďte dostatek slané vody.
- 
										 3.
												
											KrokTěsto nastrouhejte struhadlem do vroucí slané vody na špecle. Špecle přiveďte k varu a vytáhněte je z vody. Prudce je ochlaďte ve studené vodě a sceďte. 3.
												
											KrokTěsto nastrouhejte struhadlem do vroucí slané vody na špecle. Špecle přiveďte k varu a vytáhněte je z vody. Prudce je ochlaďte ve studené vodě a sceďte.
- 
										 4.
												
											KrokNa pánvi rozehřejte máslo, ohřejte na něm špecle, osolte a servírujte s pažitkou. 4.
												
											KrokNa pánvi rozehřejte máslo, ohřejte na něm špecle, osolte a servírujte s pažitkou.
- 
								Hodně štěstí
 
	Annemarie Vallazza
						
							Hospodyně provozující selský šenk pod značkou "Roter Hahn"
						
						
						
						
						
							
								Lüch de Survisc v Wengenu
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
	 
	