pecivo
Maková buchta
Maková buchta
Mák je stará kulturní rostlina, které se daří zejména v horských oblastech. Lze z něj připravit mnoho lahodných dezertů.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Annemarie Vallazza
						
						
							Hospodyně provozující selský šenk Lüch de Survisc
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								forma na pečení
							
							
								
								90 MIN.
							
						- 
											200 gmletého máku
- 
											200 glískový ořechů (nastrouhaných)
- 
											200 gcukru
- 
											200 gmouky
- 
											200 gmásla
- 
											5vejce
- 
											2nastrouhaná jablka
- 
											lžíce skořice
- 
											hřebíčkový prášek
- 
											sůl
Příprava - Maková buchta
						- 
										 1.
												
											KrokMáslo, cukr a vejce utřete do pěny. 1.
												
											KrokMáslo, cukr a vejce utřete do pěny.
- 
										 2.
												
											KrokPřidejte mouku, mák, lískové oříšky, koření a nastrouhaná jablka. 2.
												
											KrokPřidejte mouku, mák, lískové oříšky, koření a nastrouhaná jablka.
- 
										 3.
												
											KrokVložte do vymazané a moukou vysypané formy a pečte při 180 °C přibližně 1 hodinu. 3.
												
											KrokVložte do vymazané a moukou vysypané formy a pečte při 180 °C přibližně 1 hodinu.
- 
								Hodně štěstí
 
	Annemarie Vallazza
						
							Hospodyně provozující selský šenk pod značkou "Roter Hahn"
						
						
						
						
						
							
								Lüch de Survisc v Wengen
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
	 
	