Hlavní jídlo
Brambory Bauerngröstl
Brambory Bauerngröstl
Na rozdíl od Herrengröstlu se v Bauerngröstlu místo telecího masa používá hovězí maso z druhově vhodného chovu.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Margit Stabinger
						
						
							Hospodyně z Kinigerhof
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								4 lidé
							
							
								
								30 MIN.
							
						- 
											400 gvařeného hovězího masa
- 
											1/2bobkového listu
- 
											300 guvařených brambor
- 
											1/2 lžickamajoránky
- 
											1najemno nakrájená cibule
- 
											sůl, pepř
- 
											2 lžíceoleje
- 
											40 gmásla
- 
											200 mlmasového vývaru
- 
											petržele
Příprava - Brambory Bauerngröstl
						- 
										 1.
												
											KrokUvařte brambory ve slupce, ještě horké je oloupejte, nechejte zchladnout a poté je nakrájejte na plátky. 1.
												
											KrokUvařte brambory ve slupce, ještě horké je oloupejte, nechejte zchladnout a poté je nakrájejte na plátky.
- 
										 2.
												
											KrokRozehřejte olej a na něm opečte najemno nakrájenou cibuli. 2.
												
											KrokRozehřejte olej a na něm opečte najemno nakrájenou cibuli.
- 
										 3.
												
											KrokUvařené hovězí maso nakrájejte na plátky, dejte na pánev, zamíchejte, osolte a opepřete. 3.
												
											KrokUvařené hovězí maso nakrájejte na plátky, dejte na pánev, zamíchejte, osolte a opepřete.
- 
										 4.
												
											KrokPřidejte majoránku, bobkový list a brambory, vše pořádně propečte, přidejte máslo. 4.
												
											KrokPřidejte majoránku, bobkový list a brambory, vše pořádně propečte, přidejte máslo.
- 
										 5.
												
											KrokLehce zalijte masovým vývarem, promíchejte, podávejte. 5.
												
											KrokLehce zalijte masovým vývarem, promíchejte, podávejte.
- 
								Hodně štěstí
 
	 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
	 
	