Hlavní jídlo
Chřest s bolzánskou omáčkou
Chřest s bolzánskou omáčkou
V Jižním Tyrolsku se každoročně sklidí 65 tun bílého chřestu. S omáčkou Bolzano a šunkou jsou nejoblíbenějším pokrmem z chřestu.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Franz Schwarz
						
						
							Hospodář provozující vinařský šenk Oberlegar
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								2 lidé
							
							
								
								40 MIN.
							
						- 
											500 gchřestu
- 
											6vejce
- 
											sůl
- 
											olivového oleje
- 
											jablečný ocet
- 
											1 lžícepažitka, jemně nasekaná
- 
											pepř
Příprava - Chřest s bolzánskou omáčkou
						- 
										 1.
												
											KrokChřest oloupejte a vložte do mírně vroucí vody se solí, cukrem, citronem a máslem. Vařte asi 10 minut. 1.
												
											KrokChřest oloupejte a vložte do mírně vroucí vody se solí, cukrem, citronem a máslem. Vařte asi 10 minut.
- 
										 2.
												
											KrokNa omáčku povařte vejce 8 minut, oloupejte je a rozmačkejte vidličkou. 2.
												
											KrokNa omáčku povařte vejce 8 minut, oloupejte je a rozmačkejte vidličkou.
- 
										 3.
												
											KrokK rozmačkaným vejcím přidejte sůl, pepř, olej, jablečný ocet a pažitku a dobře promíchejte. 3.
												
											KrokK rozmačkaným vejcím přidejte sůl, pepř, olej, jablečný ocet a pažitku a dobře promíchejte.
- 
										 4.
												
											KrokPoté podávejte. 4.
												
											KrokPoté podávejte.
- 
								Hodně štěstí
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	