pecivo
Čokoládový dort s pivním krémem
Čokoládový dort a pivní krém
Tento dort má mnoho předností: krém vyrobený z piva a ginu je překvapivý a dokonale ladí s čokoládovým piškotem z vajec z volného chovu.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Matthias Stuefer
						
						
							Hospodář z Guggenbergerhof
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								Forma o průměru 26 cm
							
							
								
								150 MIN.
							
						- Čokoládový piškotový dort:
- 
											5vejce
- 
											100 gcukru
- 
											1 pytlícekvanilkového cukru
- 
											6 lžícehorké vody
- 
											120 gpšeničné mouky
- 
											60 gškrobu z pšeničné mouky
- 
											1/2 baleníprášku do pečiva
- 
											3 lžíceneslazeného kakaového prášku
												150
												
													ml
												
											
											
												tmavého piva
											
										
												2
												
											
											
												žloutek
											
										
												100
												
													g
												
											
											
												cukru
											
										
												2
												
													pytlícek
												
											
											
												vanilkového cukru
											
										
												5
												
													list
												
											
											
												želatiny namočených ve studené vodě
											
										
												30
												
													ml
												
											
											
												ginu
											
										
												300
												
													ml
												
											
											
												smetany
											
										
												120
												
													g
												
											
											
												meruňkové marmelády
											
										
												cokoládová poleva 
											
										Příprava - Čokoládový dort s pivním krémem
						- 
										 1.
												
											KrokNa čokoládový piškot vyšlehejte vejce z volného chovu, cukr a vanilkový cukr do pěny. 1.
												
											KrokNa čokoládový piškot vyšlehejte vejce z volného chovu, cukr a vanilkový cukr do pěny.
- 
										 2.
												
											KrokZa stálého míchání přidávejte horkou vodu, dokud směs není nadýchaná. 2.
												
											KrokZa stálého míchání přidávejte horkou vodu, dokud směs není nadýchaná.
- 
										 3.
												
											KrokOpatrně podmíchejte mouku, pšeničný škrob, prášek do pečiva a kakaový prášek. 3.
												
											KrokOpatrně podmíchejte mouku, pšeničný škrob, prášek do pečiva a kakaový prášek.
- 
										 4.
												
											KrokNalijte do dortové formy a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C po dobu 20 minut. 4.
												
											KrokNalijte do dortové formy a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C po dobu 20 minut.
- 
										 5.
												
											KrokNa pivní krém ušlehejte ve vodní lázni 100 ml piva, žloutky, cukr a vanilkový cukr, ušlehejte nejprve za tepla a pak za studena. 5.
												
											KrokNa pivní krém ušlehejte ve vodní lázni 100 ml piva, žloutky, cukr a vanilkový cukr, ušlehejte nejprve za tepla a pak za studena.
- 
										 6.
												
											KrokPřidejte vymačkanou želatinu. 6.
												
											KrokPřidejte vymačkanou želatinu.
- 
										 7.
												
											KrokPřidejte gin a zbytek piva (50 ml), nechte vychladnout a poté vmíchejte šlehačku. 7.
												
											KrokPřidejte gin a zbytek piva (50 ml), nechte vychladnout a poté vmíchejte šlehačku.
- 
										 8.
												
											KrokKorpus dortu nechte vychladnout a rozkrojte ho podélně na dva pláty. 8.
												
											KrokKorpus dortu nechte vychladnout a rozkrojte ho podélně na dva pláty.
- 
										 9.
												
											KrokNa jeden plát korpusu rozetřete meruňkovou marmeládu a poté na něj rovnoměrně rozetřete pivní krém (pomocí dortového kruhu). 9.
												
											KrokNa jeden plát korpusu rozetřete meruňkovou marmeládu a poté na něj rovnoměrně rozetřete pivní krém (pomocí dortového kruhu).
- 
										 10.
												
											KrokNa to položte druhý plát korpusu a dejte dort přes noc do chladničky. 10.
												
											KrokNa to položte druhý plát korpusu a dejte dort přes noc do chladničky.
- 
										 11.
												
											KrokVlažnou čokoládovou polevu rozetřete na povrch. 11.
												
											KrokVlažnou čokoládovou polevu rozetřete na povrch.
- 
								Hodně štěstí
 
	Matthias Stuefer
						
							Sedlák nabízející kvalitní výrobky pod značkou "Roter Hahn"
						
						
						
						
						
							
								Guggenbergerhof v Jenesienu/Afing
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
	 
	