Predkrm
Kroupová polévka Gerstsuppe
Gerstsuppe
V minulosti se připravovala hlavně v postní době, někdy s uzeným masem, někdy bez něj. Dnes je stálou součástí jídelního lístku v době oslav Törggelen.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Paul Huber
						
						
							Hospodář z Griesserhof
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								4 lidé
							
							
								
								50 MIN.
							
						- 
											100 guzeného špeku
- 
											60 gbrambor
- 
											100 gkrup
- 
											40 gceleru
- 
											200 guzeného masa
- 
											sůl, pepř
- 
											60 gmrkve
- 
											pažitky
- 
											40 gpórku
Příprava - Kroupová polévka Gerstsuppe
						- 
										 1.
												
											KrokNa kostičky nakrájený špek lehce opečte, přidejte kroupy a asi 2 litry vody. 1.
												
											KrokNa kostičky nakrájený špek lehce opečte, přidejte kroupy a asi 2 litry vody.
- 
										 2.
												
											KrokPřiveďte k varu, přidejte uzené maso a vařte dvě hodiny. 2.
												
											KrokPřiveďte k varu, přidejte uzené maso a vařte dvě hodiny.
- 
										 3.
												
											Krok20 minut před koncem vaření přidejte na malé kostičky nakrájenou zeleninu. 3.
												
											Krok20 minut před koncem vaření přidejte na malé kostičky nakrájenou zeleninu.
- 
										 4.
												
											KrokPolévku ochutnejte, maso nakrájejte na malé kousky a dejte do polévky. 4.
												
											KrokPolévku ochutnejte, maso nakrájejte na malé kousky a dejte do polévky.
- 
										 5.
												
											KrokPolévku na talířích nazdobte kousky pažitky. 5.
												
											KrokPolévku na talířích nazdobte kousky pažitky.
- 
								Hodně štěstí
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	