pecivo
Ořechový chléb
Ořechový chléb
Ústřední místo na mnoha statcích: ořešák. Po rozlousknutí výživných plodů z nich můžete připravit chutný chléb k snídani.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Franz Weifner
						
						
							Farmář žena ze statku Roanerhof
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								10 chlebů
							
							
								
								120 MIN.
							
						- Na kynuté těsto:
- 
											200 gpšeničné mouky, hladké
- 
											ca. 100 mlvlažné vody
- 
											ca. 1 gčerstvého droždí
												300
												
													g
												
											
											
												pšeničné mouky, hladké
											
										
												300
												
													g
												
											
											
												žitné mouky, hladké
											
										
												200
												
													g
												
											
											
												žitné mouky, hladké
											
										
												200
												
													g
												
											
											
												vlašských ořechů
											
										
												900
												
													ml
												
											
											
												vlažné vody
											
										
												24
												
													g
												
											
											
												čerstvého droždí
											
										
												5
												
													g
												
											
											
												cukru
											
										
												20
												
													g
												
											
											
												sůl
											
										Příprava - Ořechový chléb
						- 
										 1.
												
											KrokNejprve připravte kvásek: 1 g droždí rozmíchejte se 100 ml vody ve 200 g pšeničné mouky. Nechte dozrát při teplotě přibližně 24 °C po dobu nejméně 5, nejlépe 10 hodin. 1.
												
											KrokNejprve připravte kvásek: 1 g droždí rozmíchejte se 100 ml vody ve 200 g pšeničné mouky. Nechte dozrát při teplotě přibližně 24 °C po dobu nejméně 5, nejlépe 10 hodin.
- 
										 2.
												
											KrokZbytek mouky dejte do mísy a ve vodě rozpusťte droždí s cukrem, dobře vmíchejte do mouky a nechte 15 minut kynout. 2.
												
											KrokZbytek mouky dejte do mísy a ve vodě rozpusťte droždí s cukrem, dobře vmíchejte do mouky a nechte 15 minut kynout.
- 
										 3.
												
											KrokPřidejte ořechy, sůl a předkynuté droždí a 10 minut intenzivně míchejte. 3.
												
											KrokPřidejte ořechy, sůl a předkynuté droždí a 10 minut intenzivně míchejte.
- 
										 4.
												
											KrokPřikryjte těsto a nechte ho 30 minut kynout. 4.
												
											KrokPřikryjte těsto a nechte ho 30 minut kynout.
- 
										 5.
												
											KrokNa pomoučněné pracovní ploše vytvarujte 10 dlouhých pramenů a položte je na plech. 5.
												
											KrokNa pomoučněné pracovní ploše vytvarujte 10 dlouhých pramenů a položte je na plech.
- 
										 6.
												
											KrokOpět nechte 20 minut odpočinout a pečte při 200 °C přibližně 20 minut. 6.
												
											KrokOpět nechte 20 minut odpočinout a pečte při 200 °C přibližně 20 minut.
- 
								Hodně štěstí
 
	 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
  
	 
	