&noscript=1 /> Ořechový chléb - Recept z Jižního Tyrolska Recept
 

pecivo

Ořechový chléb

Ořechový chléb

Ústřední místo na mnoha statcích: ořešák. Po rozlousknutí výživných plodů z nich můžete připravit chutný chléb k snídani.
Franz Weifner
Farmář žena ze statku Roanerhof
Přísady
10 chlebů
120 MIN.
  • Na kynuté těsto:
  • 200 g
    pšeničné mouky, hladké
  • ca. 100 ml
    vlažné vody
  • ca. 1 g
    čerstvého droždí
  • Na těsto:
  • 300 g
    pšeničné mouky, hladké
  • 300 g
    žitné mouky, hladké
  • 200 g
    žitné mouky, hladké
  • 200 g
    vlašských ořechů
  • 900 ml
    vlažné vody
  • 24 g
    čerstvého droždí
  • 5 g
    cukru
  • 20 g
    sůl
  • Vytisnout recept
    www.roterhahn.it
    Příprava - Ořechový chléb
    • circle-dashed 1.
      Krok
      Nejprve připravte kvásek: 1 g droždí rozmíchejte se 100 ml vody ve 200 g pšeničné mouky. Nechte dozrát při teplotě přibližně 24 °C po dobu nejméně 5, nejlépe 10 hodin.
    • circle-dashed 2.
      Krok
      Zbytek mouky dejte do mísy a ve vodě rozpusťte droždí s cukrem, dobře vmíchejte do mouky a nechte 15 minut kynout.
    • circle-dashed 3.
      Krok
      Přidejte ořechy, sůl a předkynuté droždí a 10 minut intenzivně míchejte.
    • circle-dashed 4.
      Krok
      Přikryjte těsto a nechte ho 30 minut kynout.
    • circle-dashed 5.
      Krok
      Na pomoučněné pracovní ploše vytvarujte 10 dlouhých pramenů a položte je na plech.
    • circle-dashed 6.
      Krok
      Opět nechte 20 minut odpočinout a pečte při 200 °C přibližně 20 minut.
    •  
      Hodně štěstí
    Familienbild
    Sedláci nabízející kvalitní výrobky pod značkou "Roter Hahn"
    Roanerhof v Jenesienu

    Vytisknout recept

    Recept z ...

    Obnovení filtru
    Roanerhof flower flower flower
    Rodina Weifner  | Jenesien  (Bolzano a okolí)
    Ovoce, Pěstování zeleniny, Pěstování bobulovitého ovoce
    prodejna na statku: vejce, mamelády, sirup ...
    Selské nabídky: Zažít selský všední den
    5,0
    "Velmi dobré"
    (2 hodnocení)
    Apartmán od 61€ za noc
    Výsledek vašeho hledání
    Další recepty

    Dostali jste chuť?