Hlavní jídlo
Pečené jehněčí s chřestem
Pečené jehněčí s chřestem
Pro mnoho gurmánů je jehněčí součástí Velikonoc. Tento recept dokazuje, že jehněčí a chřest spolu dokonale ladí.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Franz Schwarz
						
						
							Hospodář provozující vinařský šenk Oberlegar
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								8 lidé
							
							
								
								120 MIN.
							
						- 
											4 kgchřestu z Terlana
- 
											3 kgjehněčího masa
- 
											250 mlbílého vína
- 
											Kořenová zelenina
- 
											Vývar
Příprava - Pečené jehněčí s chřestem
						- 
										 1.
												
											KrokJehněčí naporcujte a krátce opečte na pánvi. 1.
												
											KrokJehněčí naporcujte a krátce opečte na pánvi.
- 
										 2.
												
											KrokKdyž bude z obou stran maso hnědé, přidejte koření, kořenovou zeleninu a bílé víno. 2.
												
											KrokKdyž bude z obou stran maso hnědé, přidejte koření, kořenovou zeleninu a bílé víno.
- 
										 3.
												
											KrokMaso dejte péct do trouby. Pravidelně jej otáčejte a podlévejte vývarem. Pečte mezi 60 a 90 minutami. 3.
												
											KrokMaso dejte péct do trouby. Pravidelně jej otáčejte a podlévejte vývarem. Pečte mezi 60 a 90 minutami.
- 
										 4.
												
											KrokChřest oloupejte, uvařte do křupava a servírujte k jehněčímu masu. 4.
												
											KrokChřest oloupejte, uvařte do křupava a servírujte k jehněčímu masu.
- 
								Hodně štěstí
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	