Když v zimě pole a louky přikryje bílá deka, začíná na jihotyrolských statcích klidné období. Sedláci často sedávají v selských světnicích obložených dřevem, ohřívají se u starých selských kamen a užívají si speciality typické pro čas Vánoc. K vůni starého dřeva se ve světnici brzy přidává závan skořice a hřebíčku. V tomto čase selky rády zahrnují své hosty lahůdkami, jakými jsou vánoční štoly, vánoční ovocné chleby Zelten, perníky a nechybí ani svařené víno.
Komu už se nyní sbíhají sliny a nemůže se dočkat, až tyto pocity zažije při návštěvě selského šenku, může si zkusit upéct něco sám doma. Nabízíme mnoho receptů, podle kterých určitě zvládnete uvařit nebo upéct tradiční jihotyrolské pochoutky.
>
Recept na jihotyrolský vánoční Weihnachtszelten
Hodně štěstí!