Kvalitní produkty od farmářů
Bez přídavných látek
Produkty značky „Roter Hahn“ jsou převážně přírodní produkty, které nevyžadují umělé příchutě, barviva, látky zesilující chuť a syntetické konzervační prostředky. Proč dělají to, co průmysl často nedokáže?
Produkty značky „Roter Hahn“ jsou převážně přírodní produkty, které nevyžadují umělé příchutě, barviva, látky zesilující chuť a syntetické konzervační prostředky. Proč dělají to, co průmysl často nedokáže?
Aby si farmáři udrželi pečeť kvality „Roter Hahn“, je u nich používání doplňkových a pomocných látek přesně regulováno. Suroviny a pomocné látky nesmí obsahovat geneticky modifikované mikroorganismy. Ke konzervaci se používají výhradně speciální šetrné procesy. Umělé příchutě a barvy nejsou povoleny. Výrobky Roter Hahn proto obsahují pouze to, co poskytuje příroda. Za tím se skrývá mnoho znalostí o téměř přírodních metodách zpracování a hluboké přesvědčení, že potraviny by měly být nejen bezpečné a chutné, ale také poctivé a nefalšované.
Dobré věci potřebují důvod
Aby se ve výrobku vyvinuly určité příchutě, musíte si naplánovat dostatek času na zrání. Jak je známo, čas jsou peníze, a proto existují způsoby, jak tento proces zkrátit přidáním umělých příchutí. Pro přímé prodejce Roter Hahn je tato možnost nepřijatelná. Dávají svým produktům, jako je sýr, klobásy nebo slanina, všechen čas, které tyto výrobky potřebují, aby si v průběhu zrání rozvinuly požadované aroma. Ale čas vyžadují nejen vůně, ale trpělivost vyžaduje také dosažení určité konzistence a trvanlivosti. Pokud například necháte chlebové těsto „stát“ několik hodin nebo dokonce dní, ani pak nejsou třeba žádné pomocné látky, aby měl chléb intenzivní chuť a dlouhou trvanlivost. Například žitný chléb se značkou Roter Hahn se dodává pouze se 3 přísadami: Žitná mouka, voda a sůl; a co je nejdůležitější: chutná skvěle.
Vybrané, vysoce kvalitní suroviny
Farmáři značky „Roter Hahn“ spoléhají při výrobě ovocných šťáv výhradně na osobně sklizené zboží. To je sice náročnější a dražší, ale vzniká tak šťáva, která si dokáže udržet tak cenný zákal a chutná krásně ovocně a čistě. Takže v jablečné šťávě od Červeného kohouta je ručně česané ovoce – a nic jiného. Pokud například používáte takzvané padané ovoce na výrobu jablečné šťávy (tj. ovoce, které již spadlo ze stromu na zem a ve kterém již začínají první hnilobné procesy), musíte při zpracování použít nespočet triků, abyste ve šťávě zcela potlačili hnilobné vůně.
Péče v detailu
Každý, kdo pracuje s přísnou hygienou, se může spíše vyhnout přidávání syntetických konzervačních látek než někdo, kdo musí být během zpracování především rychlý. Například při výrobě slaniny se zemědělcům podařilo zcela se obejít bez jinak široce rozšířené dusitanové soli. K tomu věnují velkou pozornost dodržování určitých teplot a popírají velké nároky na přirozené solení. Při konzervaci ovocných pomazánek lze také upustit od umělých konzervačních látek, jako je například sorban draselný. K tomu jsou však výrobci Červeného kohouta povinni pracovat velmi čistě a plnit pomazánky do sterilních sklenic dostatečně horké.
Průběžně čerstvá výroba
U některých výrobků se i přes veškerou snahu snižuje trvanlivost, pokud u nich ustoupíte od používání umělých konzervačních látek. V takových případech však přímí prodejci nepřistupují na žádné kompromisy a z důvodu kratší doby trvanlivosti vyrábějí menší množství, ale o to častěji. Například ovocný jogurt s delší lhůtou spotřeby by se samozřejmě snáze uváděl na trh. Pokud by to však znamenalo, že by se k produktům musely používat ovocné složky se syntetickými přísadami, naši zemědělci od toho raději upustí. A to z přesvědčení!
Statky-vyhledávání
Kvalitní produkty od farmářů
- Fruchtsäfte
- Wein
- Cider
- Fruchtsäfte
- Käse & Milchprodukte
- Soßen & Eingelegtes
- Fruchtsirup
- Fruchtaufstriche
- Frischfleisch
- Gemengd pakket van kalfsvlees
- Gemengd pakket van jong rundvlees
- Käse & Milchprodukte
- Soßen & Eingelegtes
- Frambozenspread
- Fruchtsirup
- ...
- Fruchtaufstriche
- Honig