V souvislosti se směrnicí 2009/136/EU vám sdělujeme, že tyto internetové stránky používá vlastní cookies a cookies třetích stran, aby fungovala efektivně navigace a bylo možné bezproblémově využívat funkcionality.
Home
Šenky
Sezonní kuchyně ze statku

Z jihotyrolské kuchyně ze statku

Opravdové Jižní Tyrolsko

Novinky a zajímavosti ze selské kuchyně v Jižním Tyrolsku.
Jarní pokrmy na statku

Jarní pokrmy na statku

Jaro na statcích „Roter Hahn“ - když vyráží chřest a čerstvé byliny. Díky jihoalpské poloze přichází jaro brzy do mírných částí údolí. Od března už zahrady dodávají statkům velké množství čerstvých surovin pro tradiční jihotyrolskou kuchyni.
Detail
Jablečná šťáva z jihotyrolských statků

Pít přírodu - to je požitek

Čas mírných teplot. Zve nejen k mnoha venkovním aktivitám, ale zároveň zvedá chuť na osvěžení studenými nápoji. Výživoví experti doporučují v teplých částech roku hodně pít.
Detail
Jihotyrolské knedlíky

Kulaté a dobré - knedlíky na všechny způsoby

Knedlíky mají v Jižním Tyrolsku dlouhou tradici. Jsou stejnou měrou oblíbené u velkých i malých, protože jsou rozmanité, chutné, syté a dávají pocit, že máte „něco pořádného v žaludku“. Tipy na přípravu knedlíků.
Detail
Törggelen v Jižním Tyrolsku

Törggelen v Jižním Tyrolsku

Mnoho šenků typu Buschenschank leží přímo u nejkrásnějších stezek údolí Eisacktal a Etschtal a zvou až do listopadu na „Törggelen“ - na nové víno spolu s chutnými tradicemi venkovské kuchyně.
Detail
Špek z Jižního Tyrolska

Výroba špeku

Pozdní podzim je odjakživa časem, kdy se sedláci chystají na zimu. Je to čas zabíjaček, příprav zásob špeku a uzenin.
Detail
Vánoční čas v Jižním Tyrolsku

Skořice a chlebíček Zelten

Když v zimě zahalí pole bílá sněhová deka, začíná klidný čas na jihotyrolských statcích.
Detail
Zimní jídla na statku v Jižním Tyrolsku

Chuť na zimu

Podzim je obdobím, kdy se sedláci připravují na blížící se zimu a chystají zásoby pochutin. Selské šenky zvou ke stolu na zimní jídla.
Detail