V souvislosti se směrnicí 2009/136/EU vám sdělujeme, že tyto internetové stránky používá vlastní cookies a cookies třetích stran, aby fungovala efektivně navigace a bylo možné bezproblémově využívat funkcionality.
Novinky a zajímavosti ze selské kuchyně v Jižním Tyrolsku.
Jarní pokrmy na statku
Jaro na statcích „Roter Hahn“ - když vyráží chřest a čerstvé byliny. Díky jihoalpské poloze přichází jaro brzy do mírných částí údolí. Od března už zahrady dodávají statkům velké množství čerstvých surovin pro tradiční jihotyrolskou kuchyni.Detail
Pít přírodu - to je požitek
Čas mírných teplot. Zve nejen k mnoha venkovním aktivitám, ale zároveň zvedá chuť na osvěžení studenými nápoji. Výživoví experti doporučují v teplých částech roku hodně pít.Detail
Kulaté a dobré - knedlíky na všechny způsoby
Knedlíky mají v Jižním Tyrolsku dlouhou tradici. Jsou stejnou měrou oblíbené u velkých i malých, protože jsou rozmanité, chutné, syté a dávají pocit, že máte „něco pořádného v žaludku“. Tipy na přípravu knedlíků.Detail
Törggelen v Jižním Tyrolsku
Mnoho šenků typu Buschenschank leží přímo u nejkrásnějších stezek údolí Eisacktal a Etschtal a zvou až do listopadu na „Törggelen“ - na nové víno spolu s chutnými tradicemi venkovské kuchyně.Detail
Výroba špeku
Pozdní podzim je odjakživa časem, kdy se sedláci chystají na zimu. Je to čas zabíjaček, příprav zásob špeku a uzenin.Detail
Skořice a chlebíček Zelten
Když v zimě zahalí pole bílá sněhová deka, začíná klidný čas na jihotyrolských statcích.Detail
Chuť na zimu
Podzim je obdobím, kdy se sedláci připravují na blížící se zimu a chystají zásoby pochutin. Selské šenky zvou ke stolu na zimní jídla.Detail