To si určitě užijete! Jihotyrolský
horský sýr nebo kousek šedého sýra
Graukäse, malé kousky
bylinkových sýrů a
pažitkové sýrové rolky. Milovníci dobrého jídla a sýrů zvláště nesmí tyto kvalitní produkty z Jižního Tyrolska v žádném případě minout, nejlepší je dát si je v rámci tradiční svačiny - „Marende“ .
Nejlepší předpoklady pro
kvalitní mléčné výrobky vytvářejí v Jižním Tyrolsku slunečné dny, kterých je ročně 300, plodná půda, čerstvý horských vzduch, šťavnatá tráva a výrazné byliny.
Tyto výhody umí výborně využívat
selské sýrárny - Roter Hahn. Vystupují pod značkou „Roter Hahn“ a také podle odborníků proměňují „bílé zlato“ na kvalitní produkty, jako jsou
máslo,
přírodní jogurty a
tvaroh ale také sýry, které mohou mít podobu
čerstvých, plátkových nebo měkkých sýrů.
Zajímavostí jsou „
trpasličí kozy“ , jejichž mléko se používá na čerstvý sýr v podobě „
ořechového“ sýra, který je zpracováván spolu s koňakem a zraje v listech ořešáku. Anebo se vyskytuje jako měkký sýr „
Popelka“ , když dozrává v popelu. To je jen několik příkladů vysoce kvalitních výrobků z Jižního Tyrolska, které jsou výborným předpokladem pro gurmetské zážitky.