V souvislosti se směrnicí 2009/136/EU vám sdělujeme, že tyto internetové stránky používá vlastní cookies a cookies třetích stran, aby fungovala efektivně navigace a bylo možné bezproblémově využívat funkcionality.
Home
Šenky
Sezonní kuchyně ze statku
Farmářské sýry z Jižního Tyrolska

Farmářské sýry z Jižního Tyrolska

To si určitě užijete! Jihotyrolský horský sýr nebo kousek šedého sýra Graukäse, malé kousky bylinkových sýrů a pažitkové sýrové rolky. Milovníci dobrého jídla a sýrů zvláště nesmí tyto kvalitní produkty z Jižního Tyrolska v žádném případě minout, nejlepší je dát si je v rámci tradiční svačiny - „Marende“ .

Nejlepší předpoklady pro kvalitní mléčné výrobky vytvářejí v Jižním Tyrolsku slunečné dny, kterých je ročně 300, plodná půda, čerstvý horských vzduch, šťavnatá tráva a výrazné byliny.

Tyto výhody umí výborně využívat selské sýrárny - Roter Hahn. Vystupují pod značkou „Roter Hahn“ a také podle odborníků proměňují „bílé zlato“ na kvalitní produkty, jako jsou máslo, přírodní jogurty a tvaroh ale také sýry, které mohou mít podobu čerstvých, plátkových nebo měkkých sýrů.

Zajímavostí jsou „trpasličí kozy“ , jejichž mléko se používá na čerstvý sýr v podobě „ořechového“ sýra, který je zpracováván spolu s koňakem a zraje v listech ořešáku. Anebo se vyskytuje jako měkký sýr „Popelka“ , když dozrává v popelu. To je jen několik příkladů vysoce kvalitních výrobků z Jižního Tyrolska, které jsou výborným předpokladem pro gurmetské zážitky.